• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Pijn aan stuitje

Pijn aan uw stuitje is een zeurende pijn die gedurende lange tijd aanwezig kan zijn. Het stuitje wordt ook het staartbeentje genoemd. Dit zijn de vier samengegroeide wervels vlak boven uw bilspleet. Pijn aan uw stuitje manifesteert zich bijvoorbeeld bij het zitten en weer opstaan. Beide kan pijnlijk zijn. Langere tijd zitten achter uw bureau is bijna niet te doen vanwege de een pijnlijk stuitje. Wandelen en fietsen wordt ook als onaangenaam en pijnlijk ervaren bij mensen die last hebben van hun stuitje. Het niet pijnvrij naar het toilet kunnen gaan is een veelvoorkomende klacht.

Oorzaken pijn in stuitje

Een harde val is een veel voorkomende oorzaak van stuitpijn. Iemand die uit is gegleden over een gladde dansvloer of een ijsbaan en daarbij hard achterover is gevallen. Of iemand die van de stoel is gevallen of naar beneden is gevallen van de trap.
Soms ervaren vrouwen na de bevalling gedurende langere periode pijn aan hun stuitje. Ook het verkeerd zitten achter uw werkplek kan leiden tot stuitklachten. Mensen met een zittend beroep kunnen door een verkeerde zithouding stuitklachten ontwikkelen.
Door de overbelasting kan er een ontsteking ontstaan in het gewricht. Het botvlies raakt dan ontstoken en dit kan er toe leiden dat uw stuitje iets verschoven is.

Afspraak maken

Diagnose

Onze fysiotherapeuten zullen achterhalen wat de oorzaak van uw stuitpijn is. Soms ligt de oorzaak in een ver verleden. Jaren geleden iets te hard van de glijbaan naar beneden gevallen? Dat kan een oorzaak zijn van de pijn die u nu ervaart.
De diagnose kan soms makkelijk worden gesteld na een val of bevalling. Soms is het ook lastiger te achterhalen en heeft het te maken met diffuse pijn in de stuit en bil die hinderlijk aanwezig blijft. Diffuse pijn is een pijn die onstaat of verergert door belasten en die daarna nog lang kan aanhouden. Uw verhaal is dus van groot belang.

Behandeling pijn aan stuitje

Onze manuele fysiotherapeuten of bekkenbodem therapeuten kennen meerdere methoden en behandelingen om de pijn aan uw stuitje te verhelpen. Het meekijken op uw werkplek en het verbeteren van uw werkhouding kan één van deze manieren zijn. Soms is het nodig uw staartbotje weer “recht” te zetten. Deze behandeling geeft direct resultaat waardoor u meestal na een eerste behandeling al weer vrijer en met veel minder pijn kunt bewegen als de weken ervoor.  In bijna alle gevallen waar patiënten zich bij ons melden met pijn aan hun stuitje kunnen we ze begeleiden naar volledig herstel.

 

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.