• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Belangrijke informatie voor patienten

Specifieke informatie over de diverse onderwerpen vindt u hieronder. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Dan kunt u contact met ons opnemen om te kijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Afspraak maken en huisregels

Indien u een afspraak wilt maken met een van onze therapeuten dan kunt u bellen met ons secretariaat. Ons secretariaat is op werkdagen geopend van 08.30 – 17.00 uur. U kunt dan binnenlopen voor het maken van een afspraak of ons  bellen op het nummer 088 – 1719 000. Het secretariaat van Topfit fysiotherapie staat u graag te woord.

Lees meer over onze huisregels
Vergoedingen en tarieven

Ook in 2023 heeft Topfit Fysiotherapie met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Hierdoor worden al uw fysiotherapeutisch behandelingen die binnen uw polisvoorwaarden vallen door uw Verzekeraar vergoed. Fysiotherapie is direct toegankelijk, dat wil zeggen dat het niet noodzakelijk is dat u eerst bij uw huisarts bent geweest. Een verwijzing is dan ook niet nodig.

Bekijken de vergoedingen en tarieven
Geen verwijzing nodig

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts terecht bij uw fysiotherapeut: Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie.

Lees meer over directe toegankelijkheid fysiotherapie
Privacystatement

Om u goede zorg te bieden verwerkt Topfit Fysiotherapie uw persoonsgegevens. In het privacystatement leggen we u uit hoe we met uw gegevens om zullen gaan.

Lees meer over ons privacystatement
Cliëntenraad

Topfit Fysiotherapie is onderdeel van Fysio Groep Nederland (FGN), de kwalitatieve marktleider binnen de fysiotherapie in Nederland.
FGN heeft op 2 december 2021 een cliëntenraad geïnstalleerd conform de wetgeving Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018). FGN heeft er voor gekozen om een Centrale Cliënten Raad (CCR) in te richten die de medezeggenschap inregelt voor de cliënten van alle bij FGN aangesloten praktijken. 

Lees meer over onze cliëntenraad
Kwaliteitgaranties

Topfit fysiotherapie voldoet aan een groot aantal belangrijke keurmerken. Hieraan kunnen wij ons zelf meten en u extra zekerheid en kwaliteitsgaranties geven.

Lees meer over onze kwaliteitgaranties
Klachtenregeling

Waarom een klachtenregeling?

U mag ervan uitgaan dat al onze medewerkers hun vak zo goed mogelijk uitoefenen. Heeft u toch klachten over uw behandeling of de manier waarop uw therapeut of een van onze medewerkers met u omgaat, dan is het goed om dit aan ons kenbaar te maken. Dit geldt ook voor klachten die u heeft over onze organisatie of klachten van niet medische aard. Dit is goed voor uzelf, voor andere cliënten en voor de kwaliteit van onze zorg en onze organisatie.

Lees meer over onze klachtenregeling