• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Flexchair

Topfit fysiotherapie werkt samen met het bedrijf Veldon aan zowel het verbeteren van de belastbaarheid van de rug en als het verbeteren van de motorische controle. Dit doen we zowel in de praktijk als op de werkplek waar we de uw rug kunnen testen met de Flexchair RBT® (RBT = Romp Balans Trainer) en de Flexchair® kunnen inzetten als zitoplossing voor een dynamische actieve zit.

Flexchair training

De Flexchair/RBT wordt toegepast door een groeiende groep paramedici in binnen- en buitenland. De RBT verbeterd de romp coördinatie - en stabiliteit door het inzichtelijk maken en bijsturen van spieractiviteit in het bekken en de lage rug. De theoretische basis is gelegd door o.a. prof. Peter O’Sullivan en prof. Wim Dankaerts in de negentiger jaren van de vorige eeuw. De RBT is uitgegroeid tot een gewaardeerd en evidence based meet- en trainingsinstrument voor de professional.

Neem contact met ons op

Voor de RBT® zijn een tiental toepassingen ontwikkeld, berustend op visuele feedback middels beelddragers. De veelgevraagde cervicale (nek) toepassing is doorontwikkeld. Oefeningen en testen zijn middels een praktijkgebonden databank opvraagbaar en waar mogelijk  EPD gekoppeld. Transparantie en directe opvraagbaarheid van testen, trainingen en rapportages vormen de basis voor de moderne praktijkvoering.

Voor meer informatie zie ook: www.flexchair.com/nl

VelDon® is in 2002 gestart met de Flexchair®, een dynamisch actief zithulpmiddel.

Doel: een permanente oplossing voor aan de werkplek gerelateerde rugproblematiek. De hieruit doorontwikkelde RBT®(Romp Balans Trainer) is een professioneel test & trainingsconcept op basis van de Flexchair®, voorzien van een stabiele voet en voorzien van de nodige hard- en software. De RBT® is vanaf 2005 inmiddels uitgegroeid naar een niet meer weg te denken test & trainingsconcept aangaande romp- en lichaamscoördinatie en stabiliteit.