• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bekkenklachten

Bekkenklachten, pijn in uw bekken of pijn rondom uw bekkenbodem en lage rug kan meerdere oorzaken hebben. Pijn in de bekken is geen klacht van vrouwen of zwangere vrouwen alleen. Ook mannen hebben een bekkenbodem en ook mannen kunnen last hebben van hun bekkenband en bekkeninstabiliteit. Pijn in uw bekkenbodem kan al ontstaan na een val. Soms merkt u gelijk dat er “iets verkeerd zit” of u merkt pijn bij het lopen. 

Bekkenpijn

Bekkenband problemen komen ook veel voor tijdens de zwangerschap en in de maanden na de zwangerschap. Symptomen van bekkeninstabiliteit bij zowel mannen en vrouwen zijn problemen bij het plassen, verstoorde stoelgang en voor mannen erectiestoornissen.

Afspraak maken

Oorzaken bekkeninstabiliteit

Een van de oorzaken van bekkeninstabiliteit is het minder goed functioneren van uw schuine buikspieren, wat asymmetrie in uw bekken kan veroorzaken. Hier kunt u pijn van ondervinden bij uw dagelijks functioneren. Het aankleden in de ochtend, fietsen en autorijden en het zitten en weer opstaan aan uw werkplek gaat allemaal gepaard met pijn in uw bekken.
Een oorzaak van een scheef bekken kan een val zijn geweest of het langdurig in een verkeerde houding zwaar tillen.

Diagnose bekkenpijn

Zijn uw bekkenklachten het gevolg van een zwangerschap of is er een andere oorzaak? Zijn de problemen acuut ontstaan of heeft u al geruime tijd problemen rondom uw bekken? We zullen bij de intake altijd de tijd nemen om na te gaan of er mogelijk nog meer factoren een rol spelen. 

Behandeling bekkenbodem

De behandeling van de fysiotherapeut kan gericht zijn op het herstel van de symmetrie en de stabiliteit van uw bekken. Oefeningen voor uw bekken en lage rug zijn hierin belangrijk. Ook zullen wij u begeleiden met adviezen rondom voeding en uw ontlasting – en plaspatronen. Wist u dat 3x per dag tot 1x per 3 dagen ontlasten onder ‘normaal’ valt, zolang uw patroon niet in korte tijd sterk veranderd?
Hoe oud u ook bent, de bekkenbodemspier kan nog steeds getraind worden om klachten te verminderen. Het overgrote deel van onze patiënten weet niet hoe ze hun bekkenbodem op de juiste manier moeten aanspannen. Hier kan onze bekkenbodemspecialist u mee begeleiden.
Schroom niet en wacht niet te lang, want rust nemen is bij bekkenbodemklachten vaak niet de oplossing. Neemt u gerust contact met ons op en vraag naar onze bekkenfysiotherapeut. 

 

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.