• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Handblessure

Op het werk, bij uw eigen dagelijkse verzorging, bij het sporten of het huishouden. Uw handen gebruikt u op een dag meer dan u denkt. Niet zo gek dus dat klachten aan de hand of pols een enorme beperking in het dagelijks leven kunnen geven. Last van een handblessure? Lees er hieronder meer over of maak direct een afspraak!

Oorzaak handblessure

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat de hand op eindeloos veel manieren kan bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. De hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunt u klachten krijgen. Een goede behandeling door een specialist is dan belangrijk. Handtherapie kan plaatsvinden na een operatie, maar ook conservatief. Dit betekent dat het behandelen van de klacht en verlichten van de pijn belangrijker is dan het bestrijden van de oorzaak. De behandeling wordt specifiek afgestemd op uw klachten, beperkingen en doelen. Het streven is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

Afspraak maken

Diagnose 

De handfysiotherapeut kan naar aanleiding van u verhaal en na het uitvoeren van verschillende testen een diagnose stellen voor uw handklacht. Ook kunt u bij ons terecht indien u al een diagnose hebt gekregen van bijvoorbeeld uw huisarts of handchirurg middels een verwijzing.
Mogelijke diagnoses voor de vingers en duim zijn:
– Triggerfinger
– het syndroom van Dupuytren
– Strekpees- of buigpeesletsel 
– Vinger luxatie 
– Hand fractuur
– Artrose van de vingerkootjes
– Reumatoïde artritis
– Duimbasis artrose
– Duimbasis instabiliteit
– Skiduim

Behandeling handblessure

Hoe ziet een behandeling eruit? Onze speciaal daarvoor opgeleide handfysiotherapeut helpt u vooral met oefeningen die de spieren en gewrichten van uw hand of arm soepel en sterk maken. Tijdens de behandeling kunnen de volgende zaken aan de orde komen: verbeteren van de beweeglijkheid, oefeningen voor kracht en coördinatie, advies met betrekking tot het inzetten van de hand/pols tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, evaluatie van de gemeenschappelijk gestelde doelen en het behandelproces. 

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.