• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Perifeer arterieel vaatlijden

Bij inspanning heeft het lichaam een verhoogde energietoevoer nodig. Bij de aandoening Perifeer arterieel vaatlijden (voorheen claudicatio intermittens) gaat dat mis. Een vernauwing in het bloedvat kan voor een verminderde energietoevoer zorgen, wat kan zorgen voor klachten en pijn in de benen tijdens het lopen. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Perifeer arterieel vaatlijden heette eerder etalagebenen of claudicatio intermittens

Misschien bent u net gewend aan het feit dat u etalagebenen ofwel ‘claudicatio intermittens’ hebt. Als u deze laatste term nergens meer tegenkomt dan komt dat omdat we dit tegenwoordig perifeer arterieel vaatlijden noemen. Dit vaatlijden wordt veroorzaakt door een stoornis in de doorbloeding van de benen als gevolg van slagaderverkalking (atherosclerose). 
 
Bij inspanning heeft het lichaam een verhoogde energietoevoer nodig. Bij de aandoening perifeer arterieel vaatlijden gaat dat mis. Een vernauwing in het bloedvat kan voor een verminderde energietoevoer zorgen, wat kan zorgen voor klachten in de benen tijdens het lopen.

Afspraak maken

Hoe herkent u perifeer arterieel vaatlijden

Als u vaak last heeft van onderstaande klachten dan is het de hoogste tijd om naar de dokter/ specialist te gaan;

  • Pijn (kramp, branderig, beklemmend, moeheid) in de benen tijdens het lopen;
  • Bij stilstaan worden de klachten minder.

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen? 

Met specifieke looptraining en met leefstijlbegeleiding van een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan we samen proberen uw loopafstand te vergroten, uw gezondheidsrisico’s verminderen en uw kwaliteit van leven verbeteren. Er wordt rekening gehouden met eventuele andere beperkingen.

Topfit heeft zich aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Dit is een organisatie waar kennis en ervaringen en de nieuwste methoden en mogelijkheden gedeeld worden op het gebied van perifeer arterieel vaatlijden. Wij bieden u dan ook de  nieuwste kennis en technieken aan opdat u uw klachten zo goed mogelijk kunt hanteren. Onze fysiotherapeuten Marijke Baks, Charlotte Bras en Mendi Drolenga helpen u graag verder! 

U kunt een afspraak bij ons maken als u  een verwijzing van de vaatchirurg of van uw huisarts heeft. Via de basisverzekering kunnen er maximaal 37 behandelingen van uw looptherapietraject vergoed worden voor de duur van één jaar.

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.