• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Shockwave therapie

90% van alle hielspoor klachten worden opgelost met Shockwave therapie! Shock wave therapie versnelt het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, het metabolisme (de stofwisseling van het lichaam) te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Shockwave gebruiken we onder andere bij hielspoor

Shockwave therapie is een therapie die gebruik maakt van geluidsimpulsen die zich als golven dwars door een medium heen verplaatsen (bijvoorbeeld door water, lucht of een vaste stof).
Shockwave therapie wordt toegepast voor de behandeling van pijnlijke zones en wordt uitgevoerd door speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeuten.

Afspraak maken

Hoe wordt shockwave therapie uitgevoerd?

Voorafgaand aan de shockwave therapie vindt een echografie plaats, waarbij eerst in zicht wordt gebracht waar het probleem zich bevindt.
Op basis van die informatie lokaliseert de fysiotherapeut de pijnzone en brengt een gel aan. Dan dient hij shockwaves toe door het behandelinstrument over de pijnzone te bewegen. Het lichaam reageert op deze behandeling onder andere door het aanmaken van bepaalde stoffen die pijn dempend werken en die het herstel opwekken. Verkalkingen in spieren en pezen kunnen wat zachter of weker  gemaakt worden waarna het lichaam beter in staat is de verkaling nu zelf verder op te ruimen. In overleg met uw therapeut wordt de behandeling langzaam opgebouwd naar het aantal shockwaves dat nodig is. Omdat u behandeld wordt op een plaats die door de klacht al wat gevoelig is kunt u de behandeling best even voelen maar er zal verder geen echte pijn optreden. Na de behandeling kan er soms een lichte zwelling of enige roodheid ontstaan.

Voor welke klachten is shockwave therapie geschikt?

•    Hielspoor;
•    Schouderverkalking;
•    Tennis- en golfers elleboog;
•    Achillespees ontsteking;
•    Kniepees ontsteking;
•    Dupuytren contractuur (vergroeïng van het bindweefsel in de handpalm);
•    Schouderpijn met/zonder bewegingsbeperking.

Bij een hielspoor beoordelen we door middel van een echo de structuur van de pees en de mate van belastbaarheid op dat moment. Hierdoor kunnen we de locatie en de instellingen voor de shockwave behandeling bepalen.
Shockwave is een middel om de structuur van de pees te verbeteren. Shockwave therapieën worden altijd toegepast naast een duidelijk advies met betrekking tot belasten en belastbaarheid en met oefentherapie die erop gericht is de belastbaarheid van de structuur te vergroten en een herhaling van de hielklachten in de toekomst te voorkomen.

Neem contact op met één van onze shockwave specialisten!

Onze shockwave specialisten

Anton van Veenhuisen
Anton van Veenhuisen Manueel therapeut | Regiomanager Veluwe
Bart Riezebos
Bart Riezebos Fysiotherapeut
Bram Borger
Bram Borger Fysiotherapeut
Eugene Wiegers
Eugene Wiegers Fysiotherapeut
Femke ten Hove
Femke ten Hove Fysiotherapeut
Harry Gosselink
Harry Gosselink Fysiotherapeut & Directeur
Janet Tijsma
Janet Tijsma Fysiotherapeut
Justin den Uijl
Justin den Uijl Fysiotherapeut
Kevin Landman
Kevin Landman Sportfysiotherapie & Bewegingswetenschapper
Loes van de Port
Loes van de Port Oedeemtherapeut en Oncologie fysiotherapeut & Directie
Marcel Vonk
Marcel Vonk Fysiotherapeut
Patrick Fransman
Patrick Fransman Sportfysiotherapeut
Robin Schreuder
Robin Schreuder Fysiotherapeut | Steunzolen en voetspecialist
Sabina Barreveld
Sabina Barreveld Fysiotherapeut
Stijn Kamphuis
Stijn Kamphuis Sportfysiotherapeut

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.