• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

McKenzie therapie

Heeft u klachten aan uw nek of rug, eventueel met uitstraling naar armen of benen? Wij hebben ons gespecialiseerd in de McKenzie-therapie. We passen deze therapie ook toe bij het behandelen van de overige gewrichten, zoals rug, schouder en heup. De McKenzie-therapie heeft niet alleen tot doel om de klachten te verhelpen, maar ook om terugkeer in de toekomst te voorkomen. Het behandelsysteem is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoek en prognose bij McKenzie

Elke behandeling begint met een diepgaand onderzoek volgens een vastgesteld protocol. We brengen uw klachten in kaart en u ondergaat daarbij een bewegingsonderzoek. Hiermee krijgen we een beeld van de mechanische klacht. Ook weten we dan of we uw klacht inderdaad kunnen behandelen met McKenzie-therapie of dat een andere behandeling beter geschikt is. Op basis van het onderzoek kunnen we meestal ook een duidelijke prognose geven, gebaseerd op wetenschappelijke criteria.

Afspraak maken

De McKenzie-behandeling

U krijgt een aantal eenvoudige oefeningen waarmee u zelf werkt aan herstel. U krijgt ook adviezen over houdingen en bewegingen in het dagelijkse leven. Eventueel combineren we de therapie met manuele technieken, zoals mobilisaties of manipulaties.

Onze McKenzie-therapeuten

MDT McKenzie is wereldwijd de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat. Onze McKenzie-therapeuten behandelen u volgens de vastomschreven principes van MDT McKenzie-onderzoeken. Ze hebben gedurende twee jaar alle cursusonderdelen gevolgd en met goed gevolg het theoretisch en praktisch examen afgelegd. Onze therapeuten volgen regelmatig bij- en nascholing.

Onze McKenzie therapeuten

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.