• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Echografie

Met echografie kunnen we naast uw botten ook uw gewrichten, spieren, pezen, kapsel en uw banden in beeld brengen. Zo zien we direct welke schade er mogelijk aanwezig is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Hoe werkt Echografie?

Echografie bestaat uit hoog-frequente geluidsgolven. Een mens kan dit niet horen. De golven worden uitgezonden door een zender – de transducer – die op de huid geplaatst wordt. De golven worden teruggekaatst door het lichaamsweefsel en weer opgevangen door de transducer.
De verschillende weefsels in het lichaam absorberen en weerkaatsen de geluidsgolven. Ze doen dat allemaal in verschillende mate.
De transducer is verbonden met een computer. Deze vertaalt de geluidsgolven naar elektrische signalen die op het scherm verschijnen als grijswaarden. Op deze manier verschijnt op het scherm een echoafbeelding van de weefsels.

Afspraak maken

Hoe verloopt een onderzoek met echografie?

  • u neemt plaats op een stoel of op de behandelbank;
  • op de plek van onderzoek brengen we transparante gel aan, voor een goed contact met de huid én om luchtbellen tussen transducer en huid te verdrijven;
  • daarna scant de fysiotherapeut het aangedane gebied en bekijkt hij of zij samen met u het beeld  op de monitor;
  • vaak worden een aantal beelden vastgelegd en bewaard.

De bevindingen vanuit het onderzoek worden vervolgens direct met u doorgesproken. Indien nodig ontvangt u direct een advies over de verdere behandeling. Die behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit shockwavetherapie.

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.