• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Beweeggroepen Ermelo - Vitaliteitsgroepen

Heeft u het einddoel van uw fysiotherapiebehandeling bereikt? Wij bieden u de mogelijkheid om in onze praktijk een persoonlijk trainingsprogramma te volgen, als vervolg op de fysiotherapie-behandelingen. Met Fysiotraining werkt u verder aan uw conditie en belastbaarheid

Vitaliteitsgroepen Ermelo

Iedereen heeft wel eens klachten aan het bewegingsapparaat. Gelukkig gaan deze meestal snel weer over. Sommige klachten zijn echter hardnekkig en beperken ons dagelijks functioneren. Bewegingen worden ineens minder vanzelfsprekend, je lichaam kan een bepaalde belasting opeens niet meer aan. U besluit uw huisarts te consulteren. Deze kan een behandeling met fysiotherapie voorstellen.  
De fysiotherapeut maakt een probleem-analyse en doet een therapievoorstel.  
In een aantal gevallen is een sessie fysiotherapie afdoende. Soms blijkt tijdens de analyse of de therapiefase dat er meer aan de hand is. Er is sprake van een duidelijke verstoring van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Als logisch vervolg op uw behandeling met fysiotherapie wordt u een trainingsprogramma geadviseerd. 
 

Wat houdt het in? 

In de filosofie van onze praktijk speelt het concept positieve gezondheid een centrale rol. Daarbij wordt gezondheid niet meer gezien als de aan- of afwezigheid van een ziekte, maar als het vermogen als mens met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Om deze levensuitdagingen in een goede balans te krijgen geloven wij dat sporten een wezenlijke rol kan hebben in zowel fysiek, emotioneel als sociaal opzicht. Om u een voorbeeld te geven: meer bewegen leidt tot beter slapen. Een goede nachtrust leidt tot minder pijn. De training onder begeleiding van een fysiotherapeut kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren/onderhouden van uw fysiek functioneren. 

‘Word Fit’  

Elke klacht is anders en vereist een specifieke aanpak. Voordat onze therapeuten een individueel programma samenstellen, wordt iedere deelnemer dan ook getest. Wij gaan bij onze programma's van twee dingen uit: bewegen staat aan de basis van het herstel en deelnemers werken actief aan hun herstel. 
 
Vervolgens bepalen we samen welke groep het meest geschikt voor u is. Wij bieden trajecten van 3 maanden in specifieke groepen:  

  • Ruggroep;
  • Ermelo Vitaal;
  • In Balans;
  • Artrose groep;
  • Perfect Pilates. 

We gebruiken medische trainingsapparatuur om uw doel te bereiken. Er wordt gewerkt met groepen van ongeveer 8 deelnemers, de training duurt één uur per sessie. Tijdens de trainingen wordt er aandacht besteed aan (persoonlijke) voorlichting over de klacht, achtergronden en het doel van de training. Want een goede kennis en begrip van de klacht, helpen om beter met deze klacht om te gaan.

‘Blijf Fit’  

Als vervolg op het ‘Word Fit’ trainingstraject bestaat de mogelijkheid om verder te werken aan uw conditie. U heeft de keuze uit één of meerdere maand(en) en kunt voor één of twee trainingen per week kiezen. 
De groep bestaat uit ongeveer 12 deelnemers en u krijgt een persoonlijk trainingsprogramma.  
 
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan gerust contact met ons op. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0341-563777 of een mail sturen naar contact@topfit-fysiotherapie.nl