• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Fysiotherapie

Fysiotherapie is er als bewegen lastig of pijnlijk voor u is. Heeft u beweegklachten tijdens uw dagelijkse bezigheden? Bijvoorbeeld bij het lopen, zitten of liggen of bij het omdraaien in bed, tijdens het traplopen, of tijdens het ramen lappen, of stofzuigen? Of bij het fietsen, autorijden of sporten? Of heeft u pijnklachten? Bijvoorbeeld aan uw teen, rug, knie, nek, heup, kuit of aan uw schouder? Er mee doorlopen is absoluut niet nodig. Fysiotherapie kan u helpen!

 

Fysiotherapie 

Fysiotherapie houdt zich bezig met het behandelen van klachten rondom de menselijke beweging. De bewegingen die u nodig heeft in het dagelijks leven moeten u met gemak en zonder pijn afgaan. Aankleden, traplopen, en stofzuigen lijken heel gewone bewegingen. Totdat u  het ineens niet meer kan. Door een val, door sport, door een verrekking of kneuzing, of bijvoorbeeld door een botsing. Deze dingen kunnen jong en oud overkomen. Onze fysiotherapeuten zijn specialisten op het gebied van beweging. Samen met u zorgen onze therapeuten er voor dat u snel vooruit kan in uw herstel en uw dagelijks functioneren.

Hierbij kunt u denken aan behandeling maar ook de juiste training  die past bij het belastbaarheidsniveau van úw gewrichten, uw spieren of uw botten. Ook geven we begeleiding aan patiënten met chronische ziekten om hun fysieke mobiliteit te verbeteren of om deze toch in ieder geval zo lang mogelijk te behouden. Met fysieke mobilteit bedoelen we het vermogen van mensen om zich goed en zonder pijn te kunnen te bewegen in hun omgeving.

Afspraak maken

Fysiotherapie wat houdt dat in?

Fysiotherapie houdt zich bezig met het behandelen van klachten rondom het bewegen. Denkt u hierbij aan gewrichten, spieren en botten? Dat klopt. Daarnaast kan de fysiotherapeut, als expert op het gebied van bewegen, mensen met chronische aandoeningen begeleiden in het behouden of het verbeteren van de beweeglijkheid (mobiliteit) van hun lichaam.

Tijdens een eerste gesprek met de cliënt zal de therapeut u wat beter leren kennen door gerichte vragen stellen over de klacht, de mogelijke oorzaak van de klacht, de geschiedenis van de klacht, een eventuele voorgeschiedenis bij andere hulpverleners (bijvoorbeeld huisarts, specialist of andere behandelaars). Ook wordt gevraagd wat uw verwachting van de behandeling is. Dat is belangrijk omdat niet iedereen dezelfde wens heeft. De een wil graag zonder pijn kunnen wandelen. De ander wil graag weer topsport kunnen beoefenen. Uw behandelplan en het aantal behandelingen dat u nodig heeft worden hier onder andere op afgestemd.

Na de anamnese (de vragenlijst zoals hierboven omschreven) vind er een lichamelijk onderzoek plaats en daarna stelt de therapeut een persoonlijk behandelplan op en overlegt dit met u. De therapeut zal ook het aantal behandelingen inschatten die nodig zijn om tot het resultaat te komen. Vervolgens starten de behandelingen.

Wanneer gaat u naar een fysiotherapeut?

Pijn, krachtvermindering, beperking in het uitoefenen van een beweging, ademhalingsproblemen en zwellingen zijn allemaal klachten waarbij een afspraak maken bij een fysiotherapeut raadzaam is.

Klachten kunnen zijn onstaan tijdens uw werkzaamheden, tijdens sport, door een ongeval, of gewoon door dat het lichaam verouderd en wat ouderdomsgebreken gaat vertonen. De fysiotherapeut behandelt de klacht en besteed ook aandacht en zorg aan het voorkomen dat dezelfde klacht na de behandeling terugkeert.

De klachten kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, door overbelasting, door een repeterende beweging, als gevolg van een ongeval of door veroudering. Naast de behandeling van de klacht besteedt de fysiotherapeut samen met u ook aandacht en zorg aan het voorkomen dat dezelfde klacht na de behandeling weer terugkeert bijvoorbeeld door u oefeningen mee te geven.

Uw behandeling

Onze therapeuten stellen een persoonlijk behandelplan op afhankelijk van uw klachten en op een realistisch haalbaar doel dat u met uw therapeut gezamenlijk heeft vast gesteld. Een voorbeeld van een behandeldoel zou kunnen zijn: zonder pijn kunnen bukken, uw sport weer kunnen uitoefenen, gemakkelijk de auto in en uit stappen, uw hoofd goed kunnen draaien zonder pijn, uw werkzaamheden goed kunnen uitvoeren zonder fysieke klachten.

De therapeutische behandelingen kunnen bestaan uit o.a. het mobiliseren van de gewrichten, oefentherapie, massages of aanvullende fysiotherapiebehandelingen zoals bijvoorbeeld echografie, shockwave en EPTE. Onze therapeuten bieden uitstekende zorg met persoonlijke aandacht voor u en wat belangrijk is voor u. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. We willen er smane met u voor zorgen dat het resultaat van uw behandeling ook blijvend is voor de periode ná uw behandeling.

Vergoedingen van fysiotherapie

Fysiotherapie is niet opgenomen in de basisverzekering. Normaal gesproken wordt de Fysiotherapie vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Het is per zorgverzekeraar en per verzekering (aanvullend pakket, nog meer aanvullend pakket) verschillend hoeveel behandelingen per jaar worden vergoed. Heeft u een aandoening die op de chronische indicatie lijst staat? Dan betaalt u de eerste 20 behandelingen zelf vanuit de aanvullende verzekering. Wat u daarna nodig hebt aan behandelingen wordt dan vergoed door de zorgverzekeraar. Kinderen tot en met 18 jaar zijn tot maximaal 18 behandelingen behandelingen verzekerd vanuit de basisverzekering. Voor meer specifieke informatie over vergoedingen verwijzen we u graag naar uw eigen zorgverzekeraar. 

Onze algemeen fysiotherapeuten

Annabel Koersvelt
Annabel Koersvelt Fysiotherapeut
Anne-Marleen Pakvis
Anne-Marleen Pakvis Fysiotherapeut & Oedeemtherapeut
Anton van Veenhuisen
Anton van Veenhuisen Manueel therapeut | Regiomanager Veluwe
Astrid van Brederode-Gommers
Astrid van Brederode-Gommers Oncologie fysiotherapeut
Bart Riezebos
Bart Riezebos Fysiotherapeut
Bram Borger
Bram Borger Fysiotherapeut
Celine Luza
Celine Luza Fysiotherapeut
Charlotte Bras-Duinker
Charlotte Bras-Duinker Fysiotherapeut
Christel Zwiers
Christel Zwiers Fysiotherapeut
David Snel
David Snel Manueel therapeut | Regiomanager Zeewolde
Dennis Geerlings
Dennis Geerlings Manueel therapeut & bedrijfsfysiotherapie
Eugene Wiegers
Eugene Wiegers Fysiotherapeut
Femke Klok
Femke Klok Fysiotherapeut
Femke ten Hove
Femke ten Hove Fysiotherapeut
Gouke Goedhart
Gouke Goedhart Manueel therapeut
Harry Gosselink
Harry Gosselink Fysiotherapeut & Directeur
Henrike van Dalen
Henrike van Dalen Oncologie fysiotherapeut
Herbert van Deursen
Herbert van Deursen Manueel therapeut
Hester Miedema
Hester Miedema Fysiotherapeut
Janet Tijsma
Janet Tijsma Fysiotherapeut
Joy de Wilde
Joy de Wilde Fysiotherapeut
Justin den Uijl
Justin den Uijl Fysiotherapeut
Karin Helsloot
Karin Helsloot Geriatrie fysiotherapeut
Kevin Landman
Kevin Landman Sportfysiotherapie & Bewegingswetenschapper
Lisa Beltman
Lisa Beltman Manueel therapeut | Regiomanager Flevoland
Loes van de Port
Loes van de Port Oedeemtherapeut en Oncologie fysiotherapeut & Directie
Louki Zegers-Brouwer
Louki Zegers-Brouwer Geriatrie fysiotherapeut | ParkinsonNet
Maikel Bouwman
Maikel Bouwman Fysiotherapeut
info@topfit-fysiotherapie.nl BIG: 29926178304
Marcel Vonk
Marcel Vonk Fysiotherapeut
Marieke Wagemans
Marieke Wagemans Fysiotherapeut
Marijke Manders-Baks
Marijke Manders-Baks Fysiotherapeut
Mirel Doeze Jager van Someren
Mirel Doeze Jager van Someren Fysiotherapeut
Miriam Geerdink
Miriam Geerdink Manueel therapeut
Nathalie Wassens
Nathalie Wassens Bekken fysiotherapeut
Noël Walda
Noël Walda Manueel therapeut
Olaf Boessenkool
Olaf Boessenkool Sportfysiotherapeut
Patrick Fransman
Patrick Fransman Sportfysiotherapeut
Patrick Lahuis
Patrick Lahuis Fysiotherapeut
Piet Huibers
Piet Huibers Geriatrie fysiotherapeut
Robin Schreuder
Robin Schreuder Fysiotherapeut | Steunzolen en voetspecialist
Sabina Barreveld
Sabina Barreveld Fysiotherapeut
Sanne Westerman - Scholten
Sanne Westerman - Scholten Fysiotherapeut
Shalina van Keulen
Shalina van Keulen Fysiotherapeut & Oedeemtherapeut
Shirley Lenden
Shirley Lenden Manueel therapeut
Simone Verwaard
Simone Verwaard Psychosomatisch fysiotherapeut
Stan van den Elzen
Stan van den Elzen Manueel therapeut
Stijn Kamphuis
Stijn Kamphuis Sportfysiotherapeut
Sylvia Beets
Sylvia Beets Geriatrie fysiotherapeut
Tim Kuchen
Tim Kuchen Fysiotherapeut
Willemijn Kos
Willemijn Kos Psychosomatisch fysiotherapeut, Oedeemtherapeut en Oncologie fysiotherapeut
Yannick van Oord
Yannick van Oord Fysiotherapeut

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.