Selecteer een pagina

Pijn in uw hals of nek?

Een stijve nek, pijnlijke halsspieren of andere hals/nekklachten belemmeren u in het dagelijks leven of het schakelt u compleet uit! Hoe erg het ook is, in de meeste gevallen is het zeer goed te behandelen.

Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw hals of nekklachten af!

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Pijn in hals of nek?

Regelmatig komen mensen bij ons in de praktijk met pijn in de hals en schouders. De hals pijn wordt omschreven als stekend en continue aanwezig. Vaak zit de pijn of aan de linker kant van de hals of aan de rechterkant. Ook is het naar 1 kant bewegen van het hoofd bijna niet mogelijk en zeer pijnlijk. Auto rijden is dan lastig, zo niet gevaarlijk. En ook je dagelijkse werkzaamheden zijn vermoeiend omdat het erg veel inspanning kost voor je hals en nek om je hoofd te dragen.

Vaak is de pijn in je hals binnen een paar dagen weer verdwenen. Soms duurt het langer en is een bezoek aan de fysiotherapeut of huisarts gewenst.

Oorzaken stijve nek

Pijnlijke halsspieren zijn dikwijls het gevolg van werkhouding. Het langere tijd verkeerd zitten achter je pc of laptop of het verkeerd tillen kan een stijve nek veroorzaken met een warm stekend gevoel in je hals.

 Pijnlijke halsspieren kunnen ook ineens ontstaan, bijvoorbeeld als gevolg van een aanrijding. Uw hoofd maakt dan ineens een onverwachte beweging waardoor de banden en spieren in uw nek uitrekken. De klachten kunnen vaak geruime tijd aanhouden maar meestal is er na verloop van tijd ook weer herstel.

De nekpijn kan ook spontaan ontstaan zijn bij het wakker worden, nadat u een nachtje verkeerd gelegen heeft. Stress is in een aantal gevallen ook oorzaak van een pijnlijke hals.

 

Diagnose pijn in de nek

Om bij nek klachten de juiste diagnose te stellen kijken wij binnen Topfit eerst waar de aandoening vandaan komt. Acute nekklachten zijn vaak ten gevolge van overbelasting van spieren en banden of verdraaiing van de wervels.

Pijn in de nek die meer dan 2 maanden aanhoudt of waarbij er regelmatig intense pijn of verminderde kracht in één of beide armen zich voordoet kunnen vaak een andere aanleiding hebben.  De oorzaak kan dan ook liggen in een nekhernia en/of in artrose van de nekwervels. 

Behandeling pijnlijke halsspieren

De behandeling van pijn in hals nek en schouders kan uiteenlopen. Dit kan per persoon en per klacht verschillen.

De behandelaars van Topfit zullen in de meeste gevallen starten met het verminderen van de pijn en het vergroten van de beweeglijkheid. Zoals bij alle klachten zult u zelf moeten oefenen en iets doen aan uw leefomgeving of hoe u hiermee omgaat. Samen met uw Topfit therapeut werkt u naar de meest optimale aanpak. Dit kan zijn manuele therapie of dry needling, maar ook hydrotherapie of medical taping. Ook de inzet van 1 van de leefstijl coaches van Topfit kan onderdeel zijn van de revalidatie.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★RoyIk vind dat zij goed oplet voorbeeld ik had vocht in me linkerbeen zij vertrouwde het niet heeft mij terug gestuurd naar de huisarts met de mededeling dat zij dacht dat ik een trombose been had huisarts verwacht niet dat het trombose was huisarts wel bloed laten prikken bloed niet goed ik moest naar het ziekenhuis echo laten maken en wat blijkt meerderen propjes in knieholte en kuit dus ik zeg met naam en toenaam Lisa Beltman is een topper en krijgt van mij geen 10 maar 100 punten zij heeft mij heelveel problemen bespaart Groet Roy Emden ★★★★★★★★★★KimGoede begeleiding, lieve mensen, duidelijke uitleg en probleem word goed aangepakt. Een 8 omdat geen enkel bedrijf perfect is. Zeer tevreden! ★★★★★★★★★★Stanley Luisterde goed , kwam met oplossingen en voerde haar werk goed uit ★★★★★★★★★★brigitte de wolffkonden snel met elkaar goed overweg waardoor de behandeling snel en kundig verliep waardoor je weinig behandelingen nodig had ★★★★★★★★★★W.AartsenHij snapt precies mijn klachten door jarenlange ervaring en door de mogelijkheid van een echo is het probleem gauw te zien ★★★★★★★★★★MichaelWordt altijd begrepen en tijdens de behandeling word ik goed aangepakt. Doet ff pijn maar het resultaat is er★★★★★★★★★★JanOmschrijving is lastig maar cijfer zegt genoeg★★★★★★★★★★RenskeIk had het gevoel dat er naar me geluisterd werd en mijn klacht serieus werd genomen. Vanaf t begin werd me duidelijk wat er wel of niet haalbaar was, heel fijn! De oefeningen waren goed op mij afgestemd waardoor ik snel verbetering zag en de fysio ook. Ook fijn dat hij net zo enthousiast was over de voortgang die ik boekte. Echt een topper!★★★★★★★★★★Anke Begrip, behandeling en begeleiding waren uitstekend★★★★★★★★★★MK van Sluijsnee

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven