Selecteer een pagina

Pijn in uw hals of nek?

Een stijve nek, pijnlijke halsspieren of andere hals/nekklachten belemmeren u in het dagelijks leven of het schakelt u compleet uit! Hoe erg het ook is, in de meeste gevallen is het zeer goed te behandelen.

Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw hals of nekklachten af!

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Pijn in hals of nek?

Regelmatig komen mensen bij ons in de praktijk met pijn in de hals en schouders. De hals pijn wordt omschreven als stekend en continue aanwezig. Vaak zit de pijn of aan de linker kant van de hals of aan de rechterkant. Ook is het naar 1 kant bewegen van het hoofd bijna niet mogelijk en zeer pijnlijk. Auto rijden is dan lastig, zo niet gevaarlijk. En ook je dagelijkse werkzaamheden zijn vermoeiend omdat het erg veel inspanning kost voor je hals en nek om je hoofd te dragen.

Vaak is de pijn in je hals binnen een paar dagen weer verdwenen. Soms duurt het langer en is een bezoek aan de fysiotherapeut of huisarts gewenst.

Oorzaken stijve nek

Pijnlijke halsspieren zijn dikwijls het gevolg van werkhouding. Het langere tijd verkeerd zitten achter je pc of laptop of het verkeerd tillen kan een stijve nek veroorzaken met een warm stekend gevoel in je hals.

 Pijnlijke halsspieren kunnen ook ineens ontstaan, bijvoorbeeld als gevolg van een aanrijding. Uw hoofd maakt dan ineens een onverwachte beweging waardoor de banden en spieren in uw nek pijnlijk aan kunnen voelen. De klachten kunnen vaak geruime tijd aanhouden maar meestal is er na verloop van tijd ook weer herstel.

De nekpijn kan ook spontaan ontstaan zijn bij het wakker worden, nadat u een nachtje verkeerd gelegen heeft. Stress is in een aantal gevallen ook oorzaak van een pijnlijke hals.

 

Diagnose pijn in de nek

Om bij nek klachten de juiste diagnose te stellen kijken wij binnen Topfit eerst waar de aandoening vandaan komt. Acute nekklachten zijn vaak ten gevolge van overbelasting van spieren en banden of verdraaiing van de wervels.

Pijn in de nek die meer dan 2 maanden aanhoudt of waarbij er regelmatig intense pijn of verminderde kracht in één of beide armen zich voordoet kunnen vaak een andere aanleiding hebben.  De oorzaak kan dan ook liggen in een nekhernia en/of in artrose van de nekwervels. 

Behandeling pijnlijke halsspieren

De behandeling van pijn in hals nek en schouders kan uiteenlopen. Dit kan per persoon en per klacht verschillen.

De behandelaars van Topfit zullen in de meeste gevallen starten met het verminderen van de pijn en het vergroten van de beweeglijkheid. Zoals bij alle klachten zult u zelf moeten oefenen en iets doen aan uw leefomgeving of hoe u hiermee omgaat. Samen met uw Topfit therapeut werkt u naar de meest optimale aanpak. Dit kan zijn manuele therapie of dry needling, maar ook hydrotherapie of medical taping. Ook de inzet van 1 van de leefstijl coaches van Topfit kan onderdeel zijn van de revalidatie.

 

Patiënten over Topfit:

%

Tevredenheid

 

Wat u moet weten over Topfit

  • meer dan 30 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad, Meppel, Ermelo en Zwolle
  • 60 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • Aangesloten bij Topfit: Moorkids kinderfysiotherapie
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven
  • Bedrijfs stoelmassages: www.stoelmassages.info