• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Handtherapie

U struikelt, valt op de grond en weet zich nog net op te vangen met uw handen. Uw eerste reactie is vaak: “Is mijn knie nog heel en is mijn kleding niet beschadigd”. En als u van de schrik bekomen bent en de adrenaline uit uw lijf is voelt u ineens de pijn aan uw pols.

De banden en het kapsel rond uw pols kunnen opgerekt en soms gescheurd zijn. Ook het kraakbeen of de banden in uw pols kunnen beschadigd zijn geraakt. Het bewegen van uw pols is dan pijnlijk. Ook ontstaat er misschien een zwelling rondom uw pols en kleurt uw pols blauw.

Hand- en pols klachten 

Een andere veel voorkomende pijn in de pols wordt veroorzaakt door overbelasting. Denkt u eens aan het werken achter uw laptop of computer. Een pijnlijke pols is regelmatig het gevolg van het gebruik van uw smartphone.

Oorzaken van pijn in de pols

De meeste polsklachten zijn het gevolg van een val. Sporters en kinderen die vallen en zichzelf opvangen met hun handen komen regelmatig met hun pijnlijke pols in onze praktijk. Het uitsteken van uw handen bij het vallen is een natuurlijke reactie. Ook onder ouderen is vallen een dagelijks thema. Onze fysiotherapeuten geven wekelijks voor deze groep op meerdere vestigingen valpreventie en deze cursussen worden altijd zeer goed bezocht.
Met het populairder worden van de smartphone zien wij in onze praktijk ook het aantal chronische polsklachten fors toenemen. Niet alleen de jeugd onder de 18 jaar, maar juist ook de grote groep tussen de 20 en 45 jaar kampt met last van de pols door verkeerd en vooral overmatig gebruik van de smartphone. Ook het werken met tablet en laptop en computer zijn oorzaken van pijn en overbelasting van de pols. 

Afspraak maken

Diagnose pijnlijke pols

Onze fysiotherapeuten zullen vaststellen hoe ernstig de banden en kapsel van uw pols zijn opgerekt of gescheurd. Ook kijken we of er slijtage is opgetreden aan het gewricht van uw pols. Aan de hand van deze bevindingen maken we een behandelplan. De behandeling van uw pols na een val is anders dan bij chronische klachten.
We hebben in onze vestigingen de mogelijkheid om eerst een echo te maken. Een echo helpt onze specialisten om sneller een juiste diagnose te maken.

Behandeling van polsklachten

Daags na een val is uw pols vaak nog erg gevoelig en gezwollen. Iets optillen is bijna niet mogelijk zonder pijn. Onze behandeling start vaak na een dag of tien als de zwelling is weggeëbd.
Soms moet er een gewrichtje worden gemobiliseerd. Door een val of verdraaiing kan één van de botjes in de pols “scheef” komen te staan. De manuele therapeut kan deze dan weer ‘recht zetten’. Oefeningen helpen dan om de pols weer stabiel te krijgen.
Ook komen er peesontstekingen voor in de pols. Deze zijn vaak goed te behandelen met Shockwave. Oefeningen doen is voor een groot deel de remedie. Wij helpen u daarbij. Oefeningen om de kracht, de coördinatie en de beweeglijkheid van uw pols te verhogen.
Tegelijk kijken we met name bij polsklachten ten gevolgen van overbelasting naar waar de polsklachten vandaan zijn gekomen en hoe we dat kunnen voorkomen. Onze sportfysiotherapeut kan bijvoorbeeld kijken naar de manier hoe u uw (badminton)racket vasthoudt. Onze arbeidsfysiotherapeut kan uw aanleren hoe u op de juiste manier op uw werkplek zit en u de beste manier van werken aanleren.

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.