Selecteer een pagina

Pijn aan stuitje

Pijn aan uw stuitje is een zeurende pijn die gedurende lange tijd aanwezig kan zijn. Het stuitje wordt ook het staartbeentje genoemd. Dit zijn de 4 samengegroeide wervels vlak boven uw bilspleet. Pijn aan uw stuitje manifesteert zich bijvoorbeeld bij het zitten en weer opstaan. Beide kan pijnlijk zijn. Langere tijd zitten achter uw bureau is bijna niet te doen vanwege de een pijnlijk stuitje. Wandelen en fietsen wordt ook als onaangenaam en pijnlijk ervaren bij mensen die last hebben van hun stuitje. Het niet pijnvrij naar het toilet kunnen gaan is een veelvoorkomende klacht.

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Oorzaken pijn in stuitje

Een harde val is een veel voorkomende oorzaak van stuitpijn. Iemand die uit is gegleden over een gladde dansvloer of een ijsbaan en daarbij hard achterover is gevallen. Of iemand die van de stoel is gevallen of naar beneden is gevallen van de trap.

Soms ervaren vrouwen na de bevalling gedurende langere periode pijn aan hun stuitje.Ook het verkeerd zitten achter uw werkplek kan leiden tot stuitklachten. Mensen met een zittend beroep kunnen door een verkeerde zithouding stuitklachten ontwikkelen.

Door de overbelasting kan er een ontsteking ontstaan in het gewricht. Het botvlies raakt dan ontstoken en dit kan er toe leiden dat uw stuitje iets verschoven is.

Diagnose last van stuitje

Onze fysiotherapeuten zullen achterhalen wat de oorzaak van uw stuitpijn is. Soms ligt de oorzaak in een ver verleden. Jaren geleden iets te hard van de glijbaan naar beneden gevallen? Dat kan een oorzaak zijn van de pijn die u nu ervaart.

De diagnose kan soms makkelijk worden gesteld na een val of bevalling. Soms is het ook lastiger te achterhalen en heeft het te maken met diffuse pijn in de stuit en bil die hinderlijk aanwezig blijft. Uw verhaal is dus van groot belang.

 

Behandeling pijn aan stuitje

Onze manuele fysiotherapeuten of bekkenbodem therapeuten kennen meerdere methoden en behandelingen om de pijn aan uw stuitje te verhelpen. Het meekijken op uw werkplek en het verbeteren van uw werkhouding kan 1 van deze manieren zijn. Soms is het nodig uw staatbotje weer “recht” te zetten. Deze behandeling geeft direct resultaat waardoor u meestal na een eerste behandeling al weer vrijer en met veel minder pijn kunt bewegen als de weken ervoor.  In bijna alle gevallen waar patiënten zich bij ons melden met pijn aan hun stuitje kunnen we ze begeleiden naar volledig herstel.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★RoyIk vind dat zij goed oplet voorbeeld ik had vocht in me linkerbeen zij vertrouwde het niet heeft mij terug gestuurd naar de huisarts met de mededeling dat zij dacht dat ik een trombose been had huisarts verwacht niet dat het trombose was huisarts wel bloed laten prikken bloed niet goed ik moest naar het ziekenhuis echo laten maken en wat blijkt meerderen propjes in knieholte en kuit dus ik zeg met naam en toenaam Lisa Beltman is een topper en krijgt van mij geen 10 maar 100 punten zij heeft mij heelveel problemen bespaart Groet Roy Emden ★★★★★★★★★★KimGoede begeleiding, lieve mensen, duidelijke uitleg en probleem word goed aangepakt. Een 8 omdat geen enkel bedrijf perfect is. Zeer tevreden! ★★★★★★★★★★Stanley Luisterde goed , kwam met oplossingen en voerde haar werk goed uit ★★★★★★★★★★brigitte de wolffkonden snel met elkaar goed overweg waardoor de behandeling snel en kundig verliep waardoor je weinig behandelingen nodig had ★★★★★★★★★★W.AartsenHij snapt precies mijn klachten door jarenlange ervaring en door de mogelijkheid van een echo is het probleem gauw te zien ★★★★★★★★★★MichaelWordt altijd begrepen en tijdens de behandeling word ik goed aangepakt. Doet ff pijn maar het resultaat is er★★★★★★★★★★JanOmschrijving is lastig maar cijfer zegt genoeg★★★★★★★★★★RenskeIk had het gevoel dat er naar me geluisterd werd en mijn klacht serieus werd genomen. Vanaf t begin werd me duidelijk wat er wel of niet haalbaar was, heel fijn! De oefeningen waren goed op mij afgestemd waardoor ik snel verbetering zag en de fysio ook. Ook fijn dat hij net zo enthousiast was over de voortgang die ik boekte. Echt een topper!★★★★★★★★★★Anke Begrip, behandeling en begeleiding waren uitstekend★★★★★★★★★★MK van Sluijsnee

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven