• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Afgelopen donderdag 13 februari wandelde de burgemeester mee!

Eind 2019 is in de Zwolse wijk Veerallee Wandelen in de Wijk proef gaan draaien. Burgemeester Peter Snijders van Zwolle liep donderdag 13 februari zelf ook mee.

De burgemeester -die vertelde dat hij Zwolle al goed kende uit het verleden- gaf aan dat dit voor hem een extra manier is om nog meer tussen de mensen te komen. Ook vertelde hij vol trots over dit initiatief door bewoners voor bewoners.

In het filmpje hieronder ziet u een korte impressie:

https://www.rtvfocuszwolle.nl/burgemeester-snijders-loopt-een-rondje-mee-in-de-veerallee/amp/

Wandelt u volgende week ook mee?

Wandelen in de Wijk heeft als doel op een leuke en laagdrempelige manier bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut en tegelijk nieuwe contacten leggen.

Voor wie
Om deel te kunnen nemen, moet u zelfstandig (met eventueel een loophulpmiddel) kunnen lopen of u zelfstandig kunnen voortbewegen op een andere manier (bijvoorbeeld met een rolstoel of scootmobiel)

Wandelt u ook mee?
We starten op de parkeerplaats van tennisvereniging ZLTB aan de Wilhelminastraat in Zwolle.
We vertrekken rond 10.15uur.
Er wandelt altijd een fysiotherapeut en een vrijwilliger mee.
We wandelen maximaal 30 minuten met maximaal 25 deelnemers.

Bijdrage en aanmelden
Voor de leden van de Wijkvereniging Veeralleekwartier vragen we een bijdrage van 2 euro per keer. Dit is inclusief een warme drank na afloop. Ook niet leden zijn welkom om mee te wandelen. Van niet leden vragen we een bijdrage van 5 euro. Na afloop drinken we gezamenlijk koffie of thee.

U mag zich aanmelden via: 088-1719000, sylvia@topfit-fysiotherapie.nl

We lopen het hele jaar elke donderdagochtend met uitzondering van de feestdagen.

Wandelen in de wijk is een initiatief van Wijkvereniging Veeralleekwartier en Topfit Fysiotherapie

www.veerallee.nu
www.topfit-fysiohterapie.nl

Aanleiding
Om gezond te blijven en zich te ontwikkelen heeft een mens beweging nodig. Door elke week minstens 150 minuten matig intensief te bewegen, werk je aan je gezondheid. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook emotioneel en mentaal.

Fysiotherapeuten komen regelmatig ouderen tegen met gezondheids- of mobiliteitsproblemen, die vaak een drempel ervaren om te gaan bewegen. Als je pijn hebt bij bewegen of als je daar moeite bij hebt is de drempel vaak hoger, terwijl bewegen in zulke gevallen juist een positief effect kan hebben. Beweging kan de klachten verminderen of er voor zorgen dat er minder achteruitgang is. Een andere drempel voor ouderen om te gaan bewegen is de angst om te vallen of juist de verergering van klachten.

Fysiotherapeuten werken dagelijks met ouderen. Er zijn verschillende beweeggroepen en daarnaast behandelen ze ook ouderen individueel. In het werk zien zij dat voor ouderen het sociale aspect voorop staat. Bewegen moet laagdrempelig en gezellig zijn, en in de eigen omgeving of een andere veilige omgeving kunnen plaatsvinden. Voor andere ouderen is het verminderen van hun gezondheidsklachten een motief om te bewegen.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden om een keer proef te lopen? Belt u gerust vrijblijvend met: 088-1719000 of stuurt u ons een mail aan sylvia@topfit-fysiotherapie.nl