• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Iedere cliënt heeft een ander doel op zijn of haar eigen niveau

Collega in beeld: Kevin Landman

Mijn naam is Kevin Landman en ik ben sinds 2014 aan het werk bij Hokkeling & Huibers als fysiotherapeut. Naast fysiotherapie heb ik bewegingswetenschappen gestudeerd aan de universiteit van Groningen, met een master in de sportwetenschappen.

In onze praktijk houd ik mij vooral bezig met cliënten die geopereerd zijn en weer terug naar hun gewenste niveau willen. Vaak kom ik de eerste paar keren bij de mensen thuis om kennis te maken en eventuele problematiek in de thuissituatie te verhelpen. We bespreken samen het revalidatietraject, waar we weer naar toe willen werken en stellen realistische doelen.

Na een aantal weken komen de cliënten naar de praktijk om verder te revalideren in de oefenzaal. Hier ben ik dan ook vaak te vinden. Vooral revalidatietrajecten die gepland zijn begeleid ik, denk hierbij vooral aan totale heup- of knieprotheses. Maar ook mensen die revalideren na een beenbreuk of na een ziekenhuisopname (door welke reden dan ook) komen trainen in onze mooie grote oefenzaal. Ik heb nauw contact met de orthopeden uit de regio, waardoor we bij eventuele bijzonderheden snel kunnen schakelen en elkaars expertise kunnen gebruiken.

Na een bepaalde periode evalueren we de voortgang van de patiënt met een aantal testen, om zo eventuele tekortkomingen of beperkingen te reduceren. Hier komt dan ook de bewegingswetenschapper bij mij naar boven.
Om de zoveel tijd vind ik het ook erg interessant om een dagje mee te kijken op de OK om zodoende een goed beeld te krijgen van wat er precies gebeurt bij de operaties. Daarnaast is het leuk om de orthopeed -waar je vaak contact mee hebt- aan het werk te zien en te horen over nieuwe operatietechnieken, en wat dit voor invloed heeft op het post-operatieve beleid.

Het leuke van het trainen in de oefenzaal is dat iedereen een ander doel heeft op zijn of haar eigen niveau. Sommigen zijn al blij om een paar honderd meter te kunnen lopen, omdat zij voorheen niet eens een stap konden zetten. Maar ik heb laatst ook iemand begeleid na een totale heupprothese die datzelfde jaar nog de Nijmeegse vierdaagse heeft uitgelopen. Dat vind ik het mooie aan mijn vak!