• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Plaatsingsdatum: 6 oktober 2022

Documentaire ‘Mijn moeder met MS’

Aandacht voor bepaalde aandoening blijft noodzakelijk om onderzoek te doen naar de oorzaken en de behandelingen. Zo besloot ook Gaia, die de aandoening MS onder de aandacht wil brengen en wil laten zie hoe het leven is met MS. De moeder van Gaia weet sinds een aantal jaar dat ze MS heeft. In 45 minuten laten Gaia en haar moeder Charlotte zien hoe het leven met MS in hun geval er uit ziet.

De aandoening MS komt voor in de hersenen en het ruggenmerg, in deze delen van het lichaam kunnen ontstekingen ontstaan. Het gevolg van deze ontstekingen is dat sommige functies van de hersenen niet goed genoeg uitgevoerd kunnen worden. Het gevolg daarvan is een groot scala aan mogelijke klachten, bijvoorbeeld het bewegen, praten en zien kan lastig zijn. Bij iedere patiënt zijn de klachten weer verschillend, al komt vermoeidheid bij bijna alle patiënten met MS voor.

Fysiotherapeut Yannick van Oord van Topfit Fysiotherapie behandelt samen met andere collega’s Charlotte. In de documentaire is kort te zien hoe de behandelingen er uit zien voor Charlotte.

De moeite waard om eens een kijkje te nemen.