• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Een soort kruising tussen een manueel therapeut en sportfysiotherapeut

Mijn naam is Noël Walda en ik ben inmiddels ruim 6 jaar fysiotherapeut.

Sinds een jaar ben ik in dienst bij Topfit fysiotherapie en maak ik deel uit van zowel een gezellig als een gedreven team.

Blessures horen bij voetbal
Toen in nog een jochie was ben ik begonnen met voetbal. Nu weet u misschien dat als je voetbalt, je zelden helemaal puntgaaf thuiskomt van trainingen en wedstrijden. Regelmatig had ik dan ook blessures. En zo komt het dat ik door de jaren heen meerdere malen in aanraking kwam met de fysiotherapeut. Omdat ik samen met de fysiotherapeut als een team aan mijn herstel werkte raakte ik ook steeds meer vertrouwd met het vak fysiotherapie. Toen het tijd werd om te kiezen voor een studie wist ik dan ook heel zeker wat ik wilde gaan doen. Fysiotherapie!

Hoeveel pech kun je hebben
Ongeveer een half jaar nadat ik was afgestudeerd scheurde ik mijn voorste kniekruisband af waardoor ik na een operatie in een langdurig hersteltraject terecht kwam. Door, van het begin tot het eind zelf mee te maken hoe je van het laagste niveau na de operatie weer terug kunt komen op je oude niveau, weet ik heel goed hoe het van binnen voelt om zo’n traject te doorlopen. Nu ik zelf fysiotherapeut ben wil ik graag anderen helpen met hun herstel zoals mijn fysiotherapeut dat destijds voor mij heeft gedaan.
Één van de mooiste dingen aan mijn vak vind ik dan ook iemand die in de put zit door zijn of haar blessure, of na een operatie, er weer helemaal bovenop te helpen en uiteindelijk terug naar de sport
of naar zijn of haar oude functieniveau te krijgen.

Vakkennis vergroten
Daarnaast zijn mijn interesses inmiddels verder gegroeid dan alleen dat. Ik volg daarom nu een opleiding tot Musculoskeletaal fysiotherapeut. Heel simpel gezegd is dat een soort kruising tussen een manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Daarnaast houd ik me al geruime tijd bezig met dry needling. Deze vaardigheden maken dat ik zowel een heel specifieke klacht als een breed scala aan klachten kan behandelen.

Welkom in Almere
Kom rustig een keer langs in onze praktijk aan de Kerkstraat 98 in Almere om even kennis te maken en uw klacht (en) te bespreken. We gaan er samen mee aan de slag. Ik heb er zin in!

Wilt u meer informatie? Onze collega Noël Walda is werkzaam o.a. werkzaam op onze locatie in Almere: Topfit Fysiotherapie Almere