• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Fitness is iets waar ik normaal niet van hou

Het verhaal van Marja van Leeuwen en haar moeder van 87 jaar.

Ik hou van sport en dan het liefst in team verband.
Ca anderhalf jaar geleden ben ik begonnen bij Topfit. Hieronder lees je hoe dat zo kwam.
Mijn moeder is 87 jaar en al een tijdje aan het oefenen bij Topfit in Almere Haven en ik haalde haar daar altijd op. Ik sportte zelf al 1 keer in de week bij een sportschool en deed daar Pentjak Silat (indonesische gevechtsport) maar ik vond dat een beetje te weinig.
Dus heb ik overlegd met Karin (Karin Helsloot – fysiotherapeute van Topfit) of ik bij Topfit mee kon trainen. Natuurlijk kon dat en toen ben ik gestart.

Benen, billen, armen, rug en buik
In het begin rustig aan weer iets opbouwen met fietsen en lopen en op de crosstrainer. Daarna werd mijn programma steeds iets uitgebreid zodat ik nu een half uur op de toestellen train. Daarna heeft Karin een circuit uitgezet dat telkens wisselt. De ene keer werken we aan de conditie , dan weer aan kracht training (van benen,billen,armen,rug en buik) en ik merk gewoon dat ik weer meer kracht krijg en dat mijn conditie herstelt.

Die vastigheid heb ik nodig
Vroeger trainde ik elke dag (rolstoelbasketbal). Ik heb sport gewoon nodig , maar ook de vastigheid van een afspraak, dat je er moet zijn. Als ik vrijblijvend moet sporten in de sportschool dan kies ik te vaak voor de makkelijke weg en de weg zonder pijn. Trainen geeft wel pijn in je spieren maar óók voldoening.

Mijn moeder is nu ook meer gemotiveerd
In mijn geval speelt ook mee dat áls ik ga, mijn moeder ook meer gemotiveerd is om door te gaan met oefenen. Zij vindt het ook gezellig als ik er ben en als ze mij ziet werken wil ze zelf ook meer doen dus het mes snijdt aan twee kanten.
Het kost wel iets meer als bij een gemiddelde sportschool maar door de vaste afspraak verspil je geen geld doordat je vaak niet gaat. En je krijgt persoonlijke begeleiding en dat is ook heel fijn!

Almere,
Marja van Leeuwen

 

Wilt u meer weten of wilt u een keer een proefles meedraaien, bel dan met 088-1719000