• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Ik was de eerste patiënt in Almere die met corona op de intensive care belandde

14 dagen heb ik op de intensive care van Almere gelegen. Ik was de eerste patiënt in Almere die met corona op de intensive care belandde. Corona heeft echt een enorme impact op mijn leven gehad. In totaal ben ik 17 kilo afgevallen.

Voorheen een fitte man
Na veertien benauwde en lange dagen werd ik ontslagen uit het ziekenhuis. ‘Gelukkig’ dacht ik,
‘Dat heb ik overleefd.’ Maar ik was er nog niet. Van een fitte man die full time aan het werk was ben ik in korte tijd veranderd naar iemand die volledig thuis zit en die al moe is als hij de trap op loopt. Het ziekenhuis verwees mij door voor revalidatie. En zo kwam ik bij Patrick (Fransman) terecht.

Patrick deed eerst een fysiotherapeutisch onderzoek om mijn uithoudingsvermogen in kaart te brengen met een fietstest en een spierkrachttest. Dit was dus mijn 0-meting. Van hieruit hebben we samen mijn doelen gesteld voor de korte en de lange termijn. En op basis hiervan hebben we gezamenlijk een programma opgesteld.

Straks mijn werk weer hervatten
Vervolgens is mijn actieve revalidatie gestart met als voornaamste doel: het geleidelijk weer opbouwen van mijn coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen.
Inmiddels zijn we al ruim 7 weken verder en mijn revalidatie verloopt gelukkig zeer voorspoedig. Ik voel me per week fitter en sterker worden.
Inmiddels ga ik zelfs op de fiets naar de therapie waar ik 2x per week train onder Patricks begeleiding. Het is wel apart hoor, trainen met al die veiligheidsmaatregelen, maar neem van mij als voormalig coronapatiënt maar aan hoe belangrijk die maatregelen zijn. Zo’n (rot)virus zou niemand meer moeten krijgen.
De komende weken zetten we de therapie voort en in overleg met mijn bedrijfsarts kan ik met rustig aan opbouwen ook mijn werk straks weer hervatten.

Het was een zware tijd. Ik hoop zoiets nooit mee mee te maken. Maar dat ligt nu achter me. Ik wil daar niet te lang bij stilstaan. Liever wil ik vooruitkijken naar de toekomst en naar weer helemaal fit en gezond zijn. Daar kijk ik echt naar uit!

Naam: Harry Kloot
Leeftijd: 61 jaar
Aantal dagen op de intensive care: 14
Fysiotherapeut: Patrick Fransman
Teamwork: Harry en Patrick