• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

“Kan ik zonder tussenkomst van de huisarts een fysiotherapeut bellen?”

Dat klopt. Sinds een aantal jaar is een verwijsbriefje van de huisarts niet meer nodig. Toch denkt nog steeds meer dan de helft van de mensen dat eerst toestemming van de dokter nodig is om naar een fysiotherapeut te mogen.

Voorheen was het inderdaad zo dat, in geval van een blessure of bijvoorbeeld rugpijn, je eerst de huisarts raadpleegde. Indien nodig verwees hij je vervolgens door naar de fysiotherapeut. Zonder tussenkomst van de huisarts werd de behandeling niet vergoed. Maar sinds 2006 hebben de zorgverzekeraars met de fysiotherapeuten afgesproken dat de mensen in de meeste gevallen gewoon direct zelf contact kunnen opnemen. En dat is ook wel zo makkelijk.

Vraag wel bij uw zorgverzekeraar na of deze een contract heeft met de fysiotherapeut van uw keuze. U krijgt de behandeling anders misschien niet helemaal vergoed. Fysiotherapie zit gedeeltelijk -voor chronische aandoeningen en jongeren onder de 18 jaar- in het basispakket van de zorgverzekering.

Wat u verder precies vergoed krijgt hangt af van uw aanvullende verzekering.

Ook in 2020 heeft Topfit Fysiotherapie met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Hierdoor worden al uw fysiotherapeutisch behandelingen die binnen uw polisvoorwaarden vallen door uw Verzekeraar vergoed.

Twijfelt u nog een beetje?

Neem contact op met Topfit Fysiotherapie via 088-1719000 of per mail via info@topfit-fysiotherapie.nl