• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Karin Helsloot: focus en ambities op senioren

Zelfredzaamheid in het dagelijks leven van mijn cliënten

Hallo allemaal! Mijn naam is Karin Helsloot en ben moeder van twee enorme lieverds! Namelijk mijn zoons: Melle (17 jaar) en Liam (14 jaar). Ik ben gek op bewegen en sporten en ik doe dat het liefst in de frisse buitenlucht. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en ik heb dáár, en ook in Utrecht gestudeerd.
Na de middelbare school wist ik niet meteen wat ik wilde gaan doen of wat ik wilde worden en ik ben daarom eerst een aantal jaren gaan werken. Toen ik 26 werd viel het kwartje. Ik wist wat ik wilde gaan doen!

Van sportfysiotherapie naar geriatrie
Vanwege mijn sportverleden en mijn liefde voor sport begon ik enthousiast aan de opleiding fysiotherapie met de gedachte om me verder te ontwikkelen als sportfysiotherapeut.
Maar al snel kwam ik erachter dat mijn focus en ambities niet bij de sport lagen, maar bij ouderen. Ik heb zelfs een gave stage plek bij de voetbaljeugd van Ajax geruild voor een stage plek in een verpleeghuis met een grote revalidatie afdeling. Iedereen verklaarde mij destijds voor gek. Zo’n stage laat je toch niet lopen?! Maar ik wist het heel zeker! Ik wilde verder in déze richting. Sinds die tijd heb ik mezelf steeds verder gespecialiseerd en ontwikkeld als fysiotherapeut binnen de geriatrie (zorg voor ouderen in de leeftijd van 55+ tot 95+).

Draaiduizeligheid
Toen ik me verder wilde specialiseren gaf ik me op voor een opleiding. Maar helaas, net die ene opleiding die ik wilde doen zat vol en ik moest noodgedwongen een alternatief bedenken. Dat werd de opleiding: Bppd, een afkorting voor: Benigne paroxismale positieduizeligheid maar vergeet die ingewikkelde officiële term maar meteen. We noemen dit ook wel draaiduizeligheid. Hoewel ik per ongeluk in deze specialisatie ben gerold ben ik héél blij dat het zo gelopen is. Ik ben in deze specialisatie echt precies op mijn plek. Toen ik 6 jaar geleden aan deze opleiding begon was er nog niet zoveel over dit fenomeen bekend. Tegenwoordig is er gelukkig steeds meer kennis en ook meer aandacht voor. Draaiduizeligheid wordt nu veel sneller bij patiënten herkend en er wordt ook sneller doorverwezen.

Zelfredzaamheid
Waar ik me het meest mee bezig hou binnen mijn werk en waar ik me met hart en ziel voor inzet is de kwaliteit van leven en de zelfredzaamheid bij mijn cliënten binnen de mogelijkheden die zij hebben.
Samen met de cliënt zoek ik uit hoe hij of zij zo goed mogelijk kan blijven bewegen. Door zoveel mogelijk te te blijven bewegen houden mijn cliënten zo lang mogelijk een positief welbevinden in zowel hun fysieke als mentale gesteldheid.

Multidisciplinaire samenwerking
Mijn behandelingen zijn met name gericht op functioneel bewegen zodat dit goed toepasbaar is in het dagelijks leven van mijn cliënten. Vaak werk ik ook samen met andere betrokken vakgebieden of met dierbaren indien dat nodig is. Zorg en beweging kan zo tot een mooie multidisciplinaire balans gebracht worden, mét èn voor de cliënt.

Ik ben inmiddels al ruim 20 jaar werkzaam als fysiotherapeut in de ouderenzorg met alle facetten die daarbij komen kijken. Ik vind mijn vak: bijzonder, ontroerend, en dankbaar! Mijn werk is tot op de dag nog steeds heel gevarieerd en vraagt veel van mijn creatief oplossend vermogen. Ik oefen mijn vak iedere dag weer opnieuw uit met enorm veel plezier.

Mijn specialiteiten binnen de fysiotherapie zijn:
– Geriatrie / Psychogeriatrie (ouderen en dementerende ouderen).
– Kwetsbare Ouderen met comorbiditeit (aandacht voor meerdere aandoeningen tegelijkertijd (bijv: Parkinson, Reuma, Diabetes Mellitus, Valgevaar, Depressie, Chronische pijn)
– Thuiszorg fysiotherapie (TZF: functioneel trainen en aansterken in de thuissituatie)
– Fysiotherapie in Palliatieve/terminale zorg
– Bewegen voor 65+-ers in groepsverband
– Orthopedische Revalidatie (Heup, Knie en Schouder prothese)
– Neurorevalidatie. (CVA)
– Hartrevalidatie
– Arthrose
– Osteoporose
– Medische training
– Ergocoach voor verzorgende en verpleegkundige
– BPPD draaiduizeligheid.

Welkom in Almere
Kom rustig een keer langs in onze praktijk aan de Kerkstraat 98 in Almere om even kennis te maken en uw klacht (en) te bespreken. We gaan er samen mee aan de slag. Ik heb er zin in!

Wilt u meer informatie? Onze collega Karin Helsloot is werkzaam op onze locatie in Almere