• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Leefstijl: een Quick Fix

Wachten op de magische pil die alle vitamine levert die je nodig hebt

Wat zou het mooi zijn als er voor alle uitdagingen die we tegen komen een quick fix was. Een makkelijke snelle oplossing die al onze problemen verhelpt en waardoor we zorgeloos verder kunnen met ons oude vertrouwde leventje. Een magische vitamine pil die alle vitamine levert dat je nodig hebt, het perfecte nieuwe dieet waardoor je binnen no time op je ideale gewicht zit, een apparaat die ons lichaam voor ons traint terwijl we tv kijken. Helaas bestaat het allemaal niet, we moeten het zelf doen.

Onderhoud
Denk bij leefstijl eens aan het onderhouden van een auto. Door een auto te onderhouden kan hij langer mee en rijdt hij ook nog eens prettiger. Zo werkt het ook met het lichaam, als we goed voor ons lichaam zorgen geeft ons lichaam daar veel voor terug, het lichaam beweegt soepeler, kan zich beter verweren bij tegenslagen en kan langer mee. Natuurlijk is er altijd een kans om ziek te worden ook als je zo gezond leeft als mogelijk, maar door gezond te leven verminder je de kans op bepaalde ziektes en geef je jezelf een voorsprong in herstel!

Sinds Corona meer aandacht voor leefstijl
Er is sinds de coronatijd meer aandacht voor leefstijl en dat is natuurlijk fantastisch, maar door gezond te leven verklein je de kans op het krijgen van COVID-19 niet. Dat heeft alles te maken met blootstelling aan het virus, maar net als met veel andere ziektes help je door een gezonde leefstijl je lichaam wel in de strijd tegen het virus als je het eenmaal hebt opgelopen.

In het voorbeeld met de auto kan je als de auto er mee ophoudt natuurlijk altijd een nieuwe auto kopen. Met een lichaam werkt dit natuurlijk net even anders, het is dus onze verantwoordelijkheid om zo goed voor onszelf te zorgen als we kunnen. Dat moeten we zelf doen, maar niet alleen.

Gerjan Gosselink, Leefstijlcoach

——————————————-

Gerjan Gosselink is 1 van de leefstijl coaches van Topfit

“Mensen meer grip op hun eigen gezondheid geven, door samen te kijken naar knelpunten en proberen met kleine veranderingen in de leefstijl positieve veranderingen te maken!” Gerjan Gosselink is in 2017 afgestudeerd van de opleiding Sportkunde aan Hogeschool Inholland in Haarlem.

Wilt u meer informatie over leefstijl begeleiding ? gerjan@topfit-fysiotherapie.nl

Tijdens kantooruren zijn we ook bereikbaar op 088-1719000

 

Foto rokende dame door cottonbro via Pexels