• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Moeten stoppen door een hielspoor

Hielspoorpijn is de meest voorkomende pijnklacht aan de hiel en komt vooral voor bij mensen boven de 40 jaar

Regelmatig komen sporters de praktijk binnen met een hielspoor. Ze hebben pijn onder de voet. Voornamelijk ‘s ochtends, tijdens het opstaan, ervaart men de eerste tien minuten als zeer pijnlijk. De plek waar de pees aan het hielbeen vastzit, kan gaan ontsteken, verkalken en pijn veroorzaken. We noemen dat hielspoorklachten.

Een hielspoor ontstaat met name door belasting, hardlopen op een harde ondergrond, werk waarbij men lang moet staan of bij sporters die springen (bijvoorbeeld tennis of volleybal). Ook overgewicht kan een rol spelen in het ontstaan van deze klachten.

90% van alle hielspoor klachten wordt opgelost met Shockwave therapie!!

Shockwave therapie verwijst naar hoogenergetische geluidsimpulsen die zich als golven dwars door een medium heen verplaatsen (water, lucht of een vaste stof). Shockwave therapie wordt toegepast voor de behandeling van pijnlijke zones en wordt uitgevoerd door speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeuten.

Hoe wordt shockwave therapie uitgevoerd?

Voorafgaand aan de shockwave therapie vindt echografie plaats, waarbij zichtbaar wordt waar het probleem zich bevindt. Op basis van die informatie lokaliseert de fysiotherapeut de pijnzone en brengt een gel aan. Dan dient hij shockwaves toe door het “behandelpistool” over de pijnzone te bewegen. Shockwave therapie versnelt het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, het metabolisme te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren.

Bij een hielspoor lokaliseren we met echografie de verkalking die het hielspoor veroorzaakt. Vervolgens behandelen we het hielspoor met 3 keer Shockwave therapie. Vóór de 4e Shockwave therapie wordt opnieuw een Echo gemaakt, om te controleren wat het resultaat is en om het verdere behandelplan te bepalen.

Bij hielspoor is gemiddeld 6 keer toepassen van Shockwave therapie voldoende.

Wilt u contact met één van onze shock wave specialisten, bel dan met 088-1719000