• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort, plaatsingsdatum 24 augustus 2023 

Start van nieuwe GLI leefstijlgroepen in Zwolle en Lelystad - Enkele plekken beschikbaar

Inwoners van de regio Zwolle en Lelystad opgelet!

 

We zijn verheugd aan te kondigen dat binnenkort nieuwe Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) groepen van start gaan, en we hebben nog enkele plekken beschikbaar voor deelnemers die hun gezondheid en levensstijl willen verbeteren.


Gecombineerde Leefstijlinterventie

De GLI is een evidence-based programma dat gericht is op het bevorderen van een gezondere levensstijl door middel van voeding, beweging en gedragsverandering. Het is ontworpen om deelnemers te helpen bij het bereiken en behouden van een gezonder gewicht en het verminderen van risicofactoren voor chronische ziekten.
Onze deskundige coaches staan klaar om u te begeleiden op uw reis naar een gezonder leven. In de GLI-groepen krijgt u:

  • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning;
  • Voedingsadvies op maat;
  • Een beweegplan dat bij uw behoeften past;
  • Praktische tips voor gedragsverandering;
  • U kunt deelnemen aan de GLI via verwijzing van uw huisarts.

Of u nu wilt afvallen, meer energie wilt hebben, of gewoon gezondere keuzes wilt maken, de GLI kan u helpen uw doelen te bereiken.
Grijp deze kans om uw gezondheid te verbeteren en sluit u aan bij onze nieuwe GLI-groepen. Maar wacht niet te lang, want de beschikbare plekken zijn beperkt.


Voor meer informatie en om u aan te melden, neem contact op met gerjan.gosselink@topfit-fysiotherapie.nl

 

Nog even ter reminder; voor wie is de Gecombineerde Leefstijlinterventie

 

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is bedoeld voor volwassenen met overgewicht of obesitas die hun gezondheid willen verbeteren door middel van een gezondere levensstijl. 

  • Volwassenen met overgewicht of obesitas: De GLI is gericht op mensen met een BMI (Body Mass Index) van 25 of hoger. Het programma is ontworpen om hen te helpen gewicht te verliezen of een gezonder gewicht te behouden;
  • Mensen met risicofactoren voor chronische ziekten: De GLI richt zich op mensen die risicofactoren hebben voor chronische gezondheidsproblemen, zoals type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, en andere aandoeningen die verband houden met overgewicht of obesitas;
  • Personen die gemotiveerd zijn om hun levensstijl te verbeteren: Deelnemers aan de GLI moeten gemotiveerd zijn om positieve veranderingen aan te brengen in hun voedings- en bewegingspatronen, evenals in hun algemene levensstijl.

Verwijzing door huisarts

De GLI wordt vaak gestart op verwijzing van een huisarts. Dit betekent dat uw huisarts u kan doorverwijzen naar een GLI-programma als zij van mening zijn dat u zou kunnen profiteren van deelname aan het programma.

In de basis verzekering

Het GLI traject wordt vergoed vanuit de basisverzekering en kost u dus geen geld. Wel vraagt het om uw gemotiveerde inzet en motivatie! Uw huisarts kan bepalen of u in aanmerking komt voor de gecombineerde leefstijl interventie. Een verwijzing van de huisarts is nodig voor het traject. 

 

Wilt u meedoen of eerst nog meer informatie, neem contact op met gerjan.gosselink@topfit-fysiotherapie.nl

 

 

foto freepik medium-shot-community-meeting