• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Uitwisseling met andere disciplines zorgt ervoor dat je als bedrijf een frisse blik behoudt

Het is daarom goed -vinden wij bij Topfit – om zo af en toe een dagje mee te kijken bij andere disciplines die verwant zijn aan ons vakgebied.

Zien hoe anderen dingen aanpakken en uitwisseling met collega’s in naastgelegen vakgebieden zorgt ervoor dat wij met een frisse blik naar onszelf kunnen blijven reflecteren. En dit helpt ons weer om ons steeds te blijven afvragen hoe we onze zorg naar u nog verder kunnen verbeteren.

Zo heeft onze fysiotherapeut Patrick Fransman laatst de operatiekamer van het St Jansdal bezocht en werden wij vorige week op onze beurt weer vereerd met een bezoek van Mascha van Buiten van Vanbuitensport.nl

Een leuke kruisbestuiving
Zo kunnen we het bezoek dat Mascha aan Topfit bracht wel noemen. Zij kwam een dagje langs om mee te kijken op o.a. onze oncologiegroep van Oedeemtherapeut Shalina van Keulen. ‘Geweldig leuk!’ zo reageerden zowel Shalina als Mascha.

Wie is Mascha?
Mascha van Buiten heeft na een carrière van tien jaar in de verpleging (zij werkte in het AMC) een eigen bedrijf opgezet van waaruit zij haar diensten aanbiedt als oncologie fitness trainer (dit doet zij in samenwerking met stichting Tegenkracht), en als personal trainer. Ondersteunend hieraan biedt zij ook gedegen bewegingsanalyses en voedingsschema’s aan. En verder organiseert zij kickboksbootcamps.

Toen Mascha nog in het AMC werkte (waarvan zeven jaar op de afdeling oncologie en hematologie) zag ze hoe belangrijk beweging eigenlijk is. Niet alleen als iemand ziek is, maar ook daarna.
In overleg met haar leidinggevende is ze een sportprogramma voor patiënten gaan aanbieden. En voor collega’s organiseerde ze wel kickboksbootcamps.

Zo is het balletje uiteindelijk gaan rollen. Zij heeft van haar hobby haar beroep gemaakt en is nu gediplomeerd en gecertificeerd trainster.

Mascha vond het erg leuk om een dag mee te draaien. En wij vinden het leuk dat ze bij ons op bezoek kwam. We spreken dan ook hierbij graag de wens uit dat we haar nog eens terug zien voor een samenwerking in één of andere vorm.