• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Wad loopt daar nou?

Op Ameland werd afgelopen weekend een groep zeldzame vogels gespot! Even een korte uitleg: Voor de meeste Topfitmedewerkers was dit namelijk de allereerste keer dat zij op het wad liepen. Een groot deel van alle Topfitcollega’s liep op zaterdag 29 juni een tochtje van Holwerd naar Ameland over het wad.

 

Met een licht briesje in de rug en de zon die tegen de 25 graden opliep ging de groep de zee op. Onder begeleiding van 2 ervaren gidsen. Gedurende de tocht vertelden zij ons leuke verhalen over het hoe en wat en het leven van de vele kleine en grotere zeedieren in dit mooie natuurgebied.

Op onze beurt konden wij de gidsen weer vertellen welke spiergroepen met name aangesproken worden als je stap na stap tot aan je knieën wegzakt in de bodem van de zee. “Een patiënt van mij heeft eens 2 weken last gehad van zijn hamstrings na een dagje wadlopen” riep één van onze collega’s.

 

En na een tocht van bijna 4 uur zetten alle Topfitters weer voet aan wal en werden we opgewacht door een trekker met platte kar en netjes naar onze slaapplaats in een boerderij in het dorpje Buren gebracht. Mede dankzij een Topfit voorbereiding waren er gelukkig geen vervelende blessures of kwetsuren. Hoewel sommigen onder ons de (zee) benen zeker wel konden voelen.