• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

ZAC kleding bereikt goede doelen in Kenia en Oekraine

Voetbalclub ZAC uit Zwolle brengt sinds 2019 de oude clubkleding naar Kenia en Oekraïne

De kleding krijgt daarmee een nieuwe bestemming en de kinderen en jongeren in Kenia en Oekraine zijn erg blij met de sport tenues. Zo kwam vorige jaar al kleding terecht bij de FC Mungatsi in Kenia en bij de stichting Small Miracles in Oekraïne.
Ook dit jaar, met dank aan ZAC-er Henk Twerda, wiens zus in Kenia voor het Rode Kruis in de Hoorn van Afrika werkt. Zij zorgde ervoor dat de kleding bij deze mooie goede doelen terecht kwam.

Bron: https://www.zac.nl/1/620/meer-zac-kleding-bereikt-goede-doelen-in-kenia/

Noami’s Village
Noami’s Village is een weeshuis met school voor weeskinderen en arme kinderen uit de omgeving. De school geeft elke dag een maaltijd aan alle kinderen. Het weeshuis en de school liggen in Mai Maiu ongeveer 40 km buiten Nairobi. Noami’s Village begon in 2013 met 31 kinderen en voorziet inmiddels 241 leerlingen van gezonde voeding, goed onderwijs en sport!

Vumilia FC
Een tweede deel van de kleding is geschonken aan een opvangkamp voor binnenlandse vluchtelingen. Zij moesten in 2007/2008 in hun eigen land op de vlucht voor geweld. Het doel is om de jeugd actief bezig te houden en om voorlichting te geven over o.a. HIVAIDS, drugsgebruik, natuurbescherming, etc. In het kamp wonen mensen uit verschillende delen uit Kenia die vroeger tegen elkaar vochten. Samen leren en sporten is daarom erg belangrijk.

Kibera Lexus Football Club
Kibera is een sloppenwijk bij de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Het is de grootste sloppenwijk in Afrika, groter dan Soweto in Zuid Afrika. De jeugd in deze wijk was vaak betrokken bij drugsgebruik en criminaliteit. Kibera lexus football club brengt jongeren met verschillende etnische achtergronden samen door sport en biedt ze onderwijs- talentontwikkelings- en gezondheidsprojecten.