• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Hokkeling & Huibers – de oprichters Piet en Ko

Hokkeling & Huibers is onderdeel van Fysiogroep Nederland en is van oudsher de praktijk van de fysiotherapeuten Ko Hokkeling en Piet Huibers. Zij werkten sinds begin jaren tachtig in Ermelo. Wat begon als een samenwerkingsverband, resulteerde in 1992 in de oprichting van de praktijk. Deze is sindsdien fors gegroeid.

Toen op 1 maart 1992 Ko Hokkeling en Piet Huibers samen hun fysiotherapiepraktijk ‘Hokkeling en Huibers’ in Ermelo vestigden omschreven zij hun visie op de praktijk als volgt: Hokkeling en Huibers is een praktijk voor fysiotherapie waar kwaliteit van zorg en persoonlijke aandacht centraal staan.

Ko is inmiddels met welverdiend pensioen. Piet (die iets jonger is) is nog immer zeer actief binnen de organisatie.

Oprichter Ko Hokkeling over zijn voldoening in het vak;

“Ko studeerde in 1981 af aan de Stichting Opleiding fysiotherapie Thim van der Laan in Utrecht. Daarna ging hij direct in Ermelo werken, waar hij in 1992 samen met Piet Huibers een maatschap voor fysiotherapie begon. Zijn belangstelling ging vooral uit naar orthopedische revalidatie en sportrevalidatie. Daarin volgde hij diverse opleidingen en na- en bijscholingen.

Ko haalde al die jaren veel voldoening uit het helpen van mensen. Zowel als professional en als mens. In zijn werk trof hij regelmatig mensen die in revalidatietrajecten vanwege een zware operatie of trauma forse problemen hadden in hun dagelijkse leven. Ko zei daarover: “Het behandelresultaat is mooi als iemand zijn passie weer kan uitoefenen, al is het soms met enige aanpassingen. Ik help daar graag bij,.”

Oprichter Piet Huibers vertelt over zijn verbinding met de fysiotherapie;

“Ik vind het prachtig om als team iets te kunnen betekenen voor mensen met klachten en problemen aan het bewegingsapparaat. Dat is voor mij een belangrijke drive. De gezondheidszorg, en dan vooral fysiotherapie, is voor mij een passie. En deze passie kan ik volop voeden in dit werk. Het is prachtig als iemand na revalidatie weer optimaal zelfstandig kan functioneren in het leven en weer voor 100 procent kan gaan voor sport, werk of hobby. Dát is voor mij elke dag weer de uitdaging. Tijdens mijn afstuderen, begin jaren tachtig, schreef ik een scriptie over schouderproblematiek. Dat is nog altijd één van mijn specialisaties. Door de groei van de praktijk ben ik me meer en meer gaan bezighouden met management. Maar vooral het werken met én in een team vind ik heel stimulerend.”

Sinds 2020 is praktijk Hokkeling en Huibers onderdeel geworden van FGN (Fysiogroep Nederland, een groep van kwalitatief aaneengesloten praktijken) met Topfit Fysiotherapie als regiopartner.

 

Terug naar de locatie Hokkeling & Huibers