• Altijd in de buurt
 • Persoonlijke aandacht
 • Bewezen effectief

Topfit Ermelo – Hokkeling & Huibers Julianalaan

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Julianalaan 27a, 3851 RA Ermelo

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 0341-563777

Mailadres

U kunt ons mailen naar: contact@topfit-fysiotherapie.nl

Direct een afspraak maken

Neem een kijkje op onze locatie aan de Julianalaan

 • De praktijk
 • Entree en parkeren
 • Behandelruimtes
 • Samenwerkingen
 • Kwaliteit van zorg
 • Ruime oefenruimte
 • De oorsprong

De Topfit locatie Hokkeling & Huibers is een moderne praktijk voor fysiotherapie waar kwaliteit van zorg en persoonlijke aandacht centraal staan. De praktijk is al sinds 1992 gevestigd in Ermelo. Sinds april 2022 bevindt de praktijk zich in gezondheidscentrum “SALEM | huis voor gezondheid” aan de Julianalaan 27a in Ermelo samen met Huisartsenpraktijk van Egmond, Huisartsenpraktijk Bijstra en Apotheek De Witte Pauw. Sinds 2020 is praktijk Hokkeling en Huibers onderdeel geworden van Fysiogroep Nederland.

Onze praktijk is gehuisvest in gezondheidscentrum “SALEM | huis voor gezondheid”. U vindt ons aan de Julianalaan 27a in Ermelo. Er is veel ruimte op de parkeerplaats voor de deur voor zowel auto als fiets. Vanaf de parkeerplaats loopt u de entree binnen. Zodra u binnenkomt ziet u rechts onze receptie en wachtkamer. 

Onze praktijk ligt in een bosrijke omgeving. De behandelruimtes en de oefenruimte zijn licht en ruim van opzet en hebben een fijne en rustgevende uitstraling.

 

 

 

 

We zijn continue op zoek naar de beste mogelijkheden om uw herstel te bevorderen. Daarom werken we nauw samen met andere zorgprofessionals. Zonodig overleggen we met uw huisarts, specialist of andere hulpverlener. Dit doen we uitsluitend met uw toestemming. Samen overleggen we over de beste behandeling voor u.

Lees hier meer over de samenwerkingen met andere zorgprofessionals..
 • - Snelle toegang bij de juiste specialist;
 • - Samen maken we een behandelplan;
 • - Persoonlijk, betrokken en laagdrempelig;
 • - Laag behandelgemiddelde;
 • - Hoge klanttevredenheid;
 • - Vooruitstrevende praktijk, de nieuwste inzichten;
 • - Al meer dan 30 jaar actief in Ermelo;
 • - Kwaliteit: HKZ, PlusPraktijk en TopZorg-praktijk;
 • - Iedereen is welkom: contract met alle zorgverzekeraars.

De ruim opgezette oefenruimte is het hart van onze locatie in Ermelo. De behandelkamers liggen rondom de oefenruimte.

Op 1 maart 1992 vestigden Ko Hokkeling en Piet Huibers samen hun fysiotherapiepraktijk ‘Hokkeling en Huibers’ in Ermelo. De beide oprichters zijn met hun praktijk oorspronkelijk begonnen op 't Abdij in Ermelo, waarna ze verhuisd zijn naar de Badhuisweg 6. Daarna zijn ze uitgebreid naar een pand aan de burgemeester Langmanstraat. Sinds april 2022 kunt u de praktijk vinden in het prachtige nieuwe gezondheidscentrum “SALEM | huis voor gezondheid” aan de Julianalaan 27a in Ermelo.  

Lees hier verder over de oorsprong van Hokkeling & Huibers..

Alle specialisaties en beweeggroepen bij Topfit Ermelo – Hokkeling & Huibers

Aanmeten compressiemiddelen

Heeft u last van opgezette en vermoeide benen of armen als gevolg van oedeem, trombose, spataderen, een zwangerschap of hart- en vaatproblemen? Of zijn deze klachten opgetreden na een operatie, bestraling, infectie of ongeval? In dat geval weet de oedeemtherapeut raad en kan uw klachten behandelen met een zwachtelbehandeling, lymfdrainage of therapeutisch elastische kousen.

Lees meer over Aanmeten compressiemiddelen
Bekkenfysiotherapie

Onder bekkenklachten vallen klachten in het gehele gebied van buik, bekken en lage rug. De spieren van lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij houding en bewegen. Daarnaast hebben deze spieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Bekkenfysiotherapie
Dry needling

Door met een klein naaldje gericht in de spier te prikken (dry needling) gaan de verhardingen die in de spieren zijn ontstaan zich makkelijker ontspannen.
Een spierverharding kan naast lokale drukpijn ook uitstralende pijn op andere plekken in het lichaam veroorzaken. Hierdoor kan de spierverharding zich op een andere plek in het lichaam bevinden, dan op de plek waar u de pijn voelt. Dry needling therapie wordt ook wel eens aangeduid met ‘triggerpoint therapie’.

Lees meer over Dry needling
Echografie

Met echografie kunnen we naast uw botten ook uw gewrichten, spieren, pezen, kapsel en uw banden in beeld brengen. Zo zien we direct welke schade er mogelijk aanwezig is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Echografie
Fysiotherapie

Fysiotherapie is er als bewegen lastig of pijnlijk voor u is. Heeft u beweegklachten tijdens uw dagelijkse bezigheden? Bijvoorbeeld bij het lopen, zitten of liggen of bij het omdraaien in bed, tijdens het traplopen, of tijdens het ramen lappen, of stofzuigen? Of bij het fietsen, autorijden of sporten? Of heeft u pijnklachten? Bijvoorbeeld aan uw teen, rug, knie, nek, heup, kuit of aan uw schouder? Er mee doorlopen is absoluut niet nodig. Fysiotherapie kan u helpen!

Lees meer over Fysiotherapie
Geriatrie fysiotherapie

Fysiotherapie bij ouderen – Geriatrie – zorgt ervoor dat ouderen voldoende blijven bewegen en dat op de juiste manier kunnen blijven doen. De belangrijkste oorzaak van versnelde achteruitgang is namelijk: een té rustige levensstijl.  Daardoor kan meer dan 20% van de 65-plussers door fysieke klachten minder goed functioneren dan gewenst is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Geriatrie fysiotherapie
Kinderfysiotherapie

MOOR kids kinderfysiotherapie en kinderoefentherapie werkt samen met Topfit Fysiotherapie en is een onderdeel van Fysio Groep Nederland. Kinderfysiotherapie en kinderoefentherapie, waar de kwaliteit van de zorg voor uw kind centraal staat. MOOR kids is een PLUS praktijk met behandellocaties verspreid over Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Lees meer over Kinderfysiotherapie
Manueel therapie

Manuele therapie is gericht op mensen met klachten in de gewrichten, en dan met name in de wervelkolom, armen en benen.  Door het toepassen van specifieke mobiliserende bewegingen verhelpt de manuele therapeut functiestoornissen van gewrichten. Hiervoor heeft de manuele fysiotherapeut een speciale opleiding op Master niveau gevolgd. Hij of zij heeft daarmee extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en de invloed daarvan op spieren en het zenuwstelsel.

Lees meer over Manueel therapie
Medical taping

Medical taping ondersteunt spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Door de aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt uw lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Medical taping
McKenzie therapie

Heeft u klachten aan uw nek of rug, eventueel met uitstraling naar armen of benen? Wij hebben ons gespecialiseerd in de McKenzie-therapie. We passen deze therapie ook toe bij het behandelen van de overige gewrichten, zoals rug, schouder en heup. De McKenzie-therapie heeft niet alleen tot doel om de klachten te verhelpen, maar ook om terugkeer in de toekomst te voorkomen. Het behandelsysteem is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over McKenzie therapie
Oedeemtherapie

Oedeem is een vochtophoping die wordt veroorzaakt door een verstoring in het lymfe- en/of vaatsysteem van het lichaam. Deze verstoring kan zijn aangeboren, gekomen met de leeftijd of na een beschadiging van het lymfe- en/of vaatstelsel als gevolg van een operatie, ontsteking of bestraling. Lees wat u eraan kunt doen of neem contact met ons op.

Lees meer over Oedeemtherapie
Orthopedische revalidatie

Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat: spieren, botten en gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie).

Lees meer over Orthopedische revalidatie
Psychosomatische fysiotherapie

Heeft u last van onverklaarde vermoeidheidsklachten? Of heeft u wel eens last van benauwdheid en/of hartkloppingen in stressvolle situaties? Mogelijk kunnen we u helpen met psychosomatische fysiotherapie.

Lees meer over psychosomatische fysiotherapie
Shockwave therapie

90% van alle hielspoor klachten worden opgelost met Shockwave therapie! Shock wave therapie versnelt het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, het metabolisme (de stofwisseling van het lichaam) te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten.

Lees meer over Shockwave therapie
Beweeggroepen Ermelo - Lage rugpijn de baas

Heeft u langdurig lage rugpijn of heeft u regelmatig last van lage rugpijn? Volg dan bij ons het 12-weeks programma 'Lage rugpijn de baas'. Bij het Lage rugpijn de baas' staan training en educatie centraal. Dit zijn vanuit de wetenschap de belangrijkste interventies die helpen bij lage rugklachten. Naast het verbeteren van functioneren leert u ook beter te voorkomen dat u rugklachten terugkomen. Het programma is persoonlijk, kleinschalig (maximaal 6 personen in een groep). Hoe ziet het programma eruit? 

Lees meer over Beweeggroepen Ermelo - Lage rugpijn de baas
Beweeggroepen Ermelo - Ermelo Vitaal

Bij het ouder worden hoort een natuurlijke afname van spiermassa en spierkracht. Dit is merkbaar aan dagelijkse activiteiten zoals traplopen, tillen en fietsen. Dit heet sarcopenie en kenmerkt zich door een verstoord evenwicht tussen spieraanmaak en spierafbraak. Ook de kwaliteit van de spier en het type spiervezels veranderen met het ouder worden.

Lees meer over Beweeggroepen Ermelo - Ermelo Vitaal
Beweeggroepen Ermelo - Vitaliteitsgroepen

Heeft u het einddoel van uw fysiotherapiebehandeling bereikt? Wij bieden u de mogelijkheid om in onze praktijk een persoonlijk trainingsprogramma te volgen, als vervolg op de fysiotherapie-behandelingen. Met Fysiotraining werkt u verder aan uw conditie en belastbaarheid.

Lees meer over Beweeggroepen Ermelo - Vitaliteitsgroepen
Beweeggroepen - Covid-19 revalidatie

Vanuit de basisverzekering kunnen er op dit moment trajecten vergoed gaan worden betreft het revalideren na corona.

Lees meer over Beweeggroepen - Covid-19 revalidatie

Afspraak maken

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 0341-563777 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.