• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Handchirurg Hein ter Linden bezoekt de handtherapeuten van Topfit

Onlangs bracht handchirurg Hein ter Linden van het Flevoziekenhuis een bezoek aan Topfit Fysiotherapie locatie de Botter in Lelystad.

U struikelt. U valt op de grond en u weet de ergste klap gelukkig nog net op te vangen met uw handen. Uw eerste reactie is hoogstwaarschijnlijk: “Is mijn knie nog heel? En is mijn kleding niet beschadigd?” En als u van de schrik bent bekomen en de adrenaline is uit uw lijf gezakt dan voelt u ineens uw handpalmen schrijnen en de pijn aan uw pols!
Het is iets wat veel patiënten uit de dagelijkse praktijk van handtherapeuten Yannick Breeschoten en Mendi Drolenga van Topfit hebben meegemaakt.

Een veelgehoord verhaal in de praktijk van onze bovenstaande collega’s is dat patiënten in eerste instantie denken: ‘Kom op, niet piepen. Het valt wel mee. Gaat vanzelf wel weer over. ‘

Hand & Pols Netwerk
Yannick en Mendi zijn aangesloten bij het Hand & Pols Netwerk Almere. In het kader hiervan bracht Handchirurg ter Linden een bezoek aan onze locatie in Lelystad.
Het Hand-Pols-Netwerk is een samenwerkingsverband van hand-pols-chirurgen van het Flevoziekenhuis en hand-, ergo- & fysiotherapeuten in Almere en omstreken. “We houden de lijntjes tussen arts en handtherapeut graag kort” vertelt Mendi Drolenga. “Hierdoor kunnen patiënten na een operatie direct bij ons terecht voor revalidatie. Als Netwerk houden we met elkaar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hand- en polsproblematiek in de gaten.

Spalkstation
Die samenwerking met andere handtherapeuten en chirurgen is zeer zinvol. Niet alleen qua kennisdeling maar ook voor het doorverwijzen naar elkaars specialismen. Zo krijgen we nog voor het einde van dit jaar zowel hier in Lelystad als op onze locatie in Dronten een eigen spalkstation. Daarmee zijn we in staat zelf spalken op maat te maken.”

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden rondom spalken of wilt u een consult inplannen bij onze handtherapeuten, belt u gerust met 088-1719000 of stuur een mail naar info@topfit-fysiotherapie.nl