• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Bericht van Topfit Fysiotherapie, Martijn Poort

Ik kan mezelf weer aan- en uitkleden zonder pijn

Mijn naam is Kim en ik wil je graag vertellen wat oedeem therapie met mij deed en nog altijd doet

In 2018 ben ik geopereerd en bestraald geweest aan een kwaadaardige tumor in mijn hoofd/hals gebied. Door de bestraling bleef ik vocht vast houden in mijn wang en hals. Na de operatie en de bestraling kon ik niet veel meer, de makkelijkste dingen zoals aan- en uitkleden, afdrogen na het douchen was niet meer zo makkelijk.

Oedeembehandeling
Door de goede begeleiding van Shalina en Astrid is er steeds meer mogelijk. Ik kan mezelf weer aan- en uitkleden, meer alledaagse dingen doen, het tillen van een wasmand, je kan het zo gek niet bedenken of ik kon het niet en nu steeds meer wel.
Er zijn momenten dat ik meer pijn heb dan normaal, dan besteden Shalina en Astrid extra aandacht aan de spieren in mijn schouder en nek. Hun oedeem therapie zorgt er elke keer weer voor dat ik weer kan lachen, kan praten, minder tot geen pijn heb aan mijn wang en hals.

Compliment arts
Inmiddels kan ik mijn lenzen weer in en uit doen zonder dat er zoveel vocht in de weg zit dat ik mijn oog nauwelijks open krijgt. Mijn huid trekt minder en is minder stug. Dit tot grote complimenten van de arts want zelfs in de diepte is het littekenweefsel soepel.

Dankzij oedeem therapie
Astrid en Shalina hebben met manuele therapie en intensieve begeleiding met sporten mij er een flink stuk boven op gekregen. Ondanks dat ik het veel zelf heb moeten doen, zonder deze hulp had ik niet gestaan waar ik nu sta. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, desondanks ben ik al super trots op wat ik heb bereikt dankzij hun hulp en de juiste behandelingen van sport-, oedeem- en manuele therapie.

Kim, Almere

 

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen bij Topfit Almere of op 1 van de andere locaties in Overijssel of Flevoland, bel dan vrijblijvend via 088-1719000

 

Foto: pexels-karolina-grabowska-4506206