• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Topfit Almere – Reedewaard

In Almere Haven, aan de Kerkstraat 98, heeft Topfit een locatie in zorgcentrum Reedewaard op de begane grond. Boven onze praktijk bevinden zich 26 appartementen voor één of twee personen met een eigen keuken. In de gezellige gemeenschappelijke woon- en dinerruimte en op het grote terras weten zowel bewoners als de medewerkers elkaar prima te vinden voor koffie of een praatje.

Onze locatie is er zowel voor bewoners van het zorgcentrum als bewoners van de omliggende wijken.

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Kerkstraat 98, 1354 AC Almere

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 088-1719000

Mailadres

U kunt ons mailen naar: contact@topfit-fysiotherapie.nl

Direct een afspraak maken

Neem een kijkje op onze locatie Topfit Almere – Reedewaard

  • Oefenruimte
  • De oorsprong van Topfit Almere
  • Entree en parkeren

Onze locatie de Reedewaard heeft een grote, ruime, lichte en goed ingerichte oefenruimte met fitnessapparatuur waar zowel individuele oefentherapie sessies met patiënten kunnen plaatsvinden als begeleiding van iets grotere groepen.

 

 

 

 

Topfit Fysiotherapie in Almere Haven zit op een bijzondere plek. Onze vestiging is namelijk gesitueerd in het oude Raadhuis van Almere haven.

Het is alweer zeven  jaar geleden dat Topfit Fysiotherapeute Karin Helsloot hier met het opstarten van deze vestiging begon.

 

Lees hier verder over de oorsprong van onze locatie in Almere en de samenwerking met het verzorgingstehuis ...

Voor de deur vindt u een parkeerplaats waar u uw auto kwijt kunt. En via de glazen schuifdeuren wandelt u naar binnen.

Voor sommigen is het -eenmaal binnen- even zoeken. U loopt door de glazen schuifdeuren naar binnen. Op het eind van de gang gaat u links af en daar vindt u een aantal stoeltjes waarop u kunt wachten. Wij komen u vanzelf halen.

Alle specialisaties en beweeggroepen bij Topfit Almere – Reedewaard

Dry needling

Door met een klein naaldje gericht in de spier te prikken (dry needling) gaan de verhardingen die in de spieren zijn ontstaan zich makkelijker ontspannen.
Een spierverharding kan naast lokale drukpijn ook uitstralende pijn op andere plekken in het lichaam veroorzaken. Hierdoor kan de spierverharding zich op een andere plek in het lichaam bevinden, dan op de plek waar u de pijn voelt. Dry needling therapie wordt ook wel eens aangeduid met ‘triggerpoint therapie’.

Lees meer over Dry needling
Fysiotherapie

Fysiotherapie is er als bewegen lastig of pijnlijk voor u is. Heeft u beweegklachten tijdens uw dagelijkse bezigheden? Bijvoorbeeld bij het lopen, zitten of liggen of bij het omdraaien in bed, tijdens het traplopen, of tijdens het ramen lappen, of stofzuigen? Of bij het fietsen, autorijden of sporten? Of heeft u pijnklachten? Bijvoorbeeld aan uw teen, rug, knie, nek, heup, kuit of aan uw schouder? Er mee doorlopen is absoluut niet nodig. Fysiotherapie kan u helpen!

Lees meer over Fysiotherapie
Geriatrie fysiotherapie

Fysiotherapie bij ouderen – Geriatrie – zorgt ervoor dat ouderen voldoende blijven bewegen en dat op de juiste manier kunnen blijven doen. De belangrijkste oorzaak van versnelde achteruitgang is namelijk: een té rustige levensstijl.  Daardoor kan meer dan 20% van de 65-plussers door fysieke klachten minder goed functioneren dan gewenst is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Geriatrie fysiotherapie
Manueel therapie

Manuele therapie is gericht op mensen met klachten in de gewrichten, en dan met name in de wervelkolom, armen en benen.  Door het toepassen van specifieke mobiliserende bewegingen verhelpt de manuele therapeut functiestoornissen van gewrichten. Hiervoor heeft de manuele fysiotherapeut een speciale opleiding op Master niveau gevolgd. Hij of zij heeft daarmee extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en de invloed daarvan op spieren en het zenuwstelsel.

Lees meer over Manueel therapie
Medical taping

Medical taping ondersteunt spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Door de aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt uw lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Medical taping
Medische training

Wanneer u lichamelijk dient aan te sterken, bijvoorbeeld na een operatie, ongeval of (langdurige) ziekteperiode, dan kunt u op verwijzing van een huisarts, specialist of fysiotherapeut deelnemen aan de Medische Training van Topfit! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Medische training
Oedeemtherapie

Oedeem is een vochtophoping die wordt veroorzaakt door een verstoring in het lymfe- en/of vaatsysteem van het lichaam. Deze verstoring kan zijn aangeboren, gekomen met de leeftijd of na een beschadiging van het lymfe- en/of vaatstelsel als gevolg van een operatie, ontsteking of bestraling. Lees wat u eraan kunt doen of neem contact met ons op.

Lees meer over Oedeemtherapie
Orthopedische revalidatie

Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat: spieren, botten en gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie). 

Lees meer over Orthopedische revalidatie
Sportfysiotherapie

Onze sportfysiotherapeuten begrijpen wat er met uw lichaam gebeurt tijdens het sporten. Door te kijken naar uw motoriek, analyseren we hoe de blessure is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Sportfysiotherapie
Beweeggroepen - Covid-19 revalidatie

Vanuit de basisverzekering kunnen er op dit moment trajecten vergoed gaan worden betreft het revalideren na corona.

Lees meer over Beweeggroepen - Covid-19 revalidatie
Beweeggroepen Almere - Fitness Vitaal

Voelt u zich niet op u gemak in de reguliere sportschool vanwege gezondheidsklachten of gewichtsproblemen) of vindt u het moeilijk om uzelf te motiveren. En u wilt wel graag wat meer beweging, dan is dat mogelijk op de Topfit locatie in Almere-Haven aan de Kerkstraat 98.

Lees meer over Beweeggroepen Almere - Fitness Vitaal

Afspraak maken

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.