• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Topfit Lelystad – De Botter

Zoekt u een Fysiotherapeut in Lelystad? Topfit Fysiotherapie Lelystad (De Botter) bestaat al ruim 30 jaar en biedt een breed scala aan behandelmethodes. Van Dry-needling en Shockwave tot Manuele-, Oedeem- of Bekkenbodem fysiotherapie.

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Botter 44 11, 8243 JE Lelystad

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 088-1719000

Mailadres

U kunt ons mailen naar: contact@topfit-fysiotherapie.nl

direct een afspraak maken

Neem een kijkje op onze locatie de Botter

  • Onze hoofdlocatie de Botter
  • De entree
  • Uitgelicht: Echografie
  • Uitgelicht: Manuele therapie
  • Wachtruimten
  • Behandelruimten

Topfit is in Lelystad begonnen. Marion van den Berg, Harry Gosselink en Dennis Geerlings hebben Topfit 32 jaar geleden eigenhandig opgezet. Oorspronkelijk in een ander pand. Daarna is Topfit verhuisd naar locatie de Botter.  En in dit pand (de Botter) zitten we inmiddels al 32 jaar. Toen wij hier begonnen was de tweede verdieping er zelfs nog niet. Die is er in 2009 opgezet.

 

 

 

Locatie de Botter is te vinden aan het plein met het winkelcentrum Botter. Daar vindt u onder andere de Plus supermarkt en in het Medisch Centrum Pandion met daarin de apotheek en de huisartsenpraktijken. Voor de deur van onze locatie is prima plek om te parkeren. Als u onze entree binnen loopt kunt zich melden aan de balie. Daar verwijzen ze u door naar één van onze twee wachtruimten.

 

 

 

Met echografie kunnen we naast uw botten ook uw gewrichten, spieren, pezen, kapsel en uw banden in beeld brengen. Zo zien we direct welke schade er mogelijk aanwezig is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over echografie bij de fysiotherapeut

Manuele therapie is gericht op mensen met klachten in de gewrichten, en dan met name in de wervelkolom, armen en benen. Door het toepassen van specifieke mobiliserende bewegingen verhelpt de manuele therapeut functiestoornissen van gewrichten. Hiervoor heeft de manuele fysiotherapeut een speciale opleiding op Master niveau gevolgd. Hij of zij heeft daarmee extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en de invloed daarvan op spieren en het zenuwstelsel.

Lees meer over manuele fysiotherapie

Op de locatie de Botter zijn twee wachtruimten. Eén wachtruimte bevindt zich beneden en één bevindt zich boven. Als u slecht ter been bent of gebruik maakt van een rolstoel, dan kunt dit aangeven bij het maken van een afspraak.

 

 

 

 

 

We hebben fijne en rustig ingerichte behandelruimten op zowel de  begane grond als op de eerste etage. Op de foto krijgt u een indruk van onze behandelruimten.

 

 

 

 

 

Alle specialisaties en beweeggroepen bij Topfit Lelystad – De Botter

Bedrijfsfysiotherapie

Bedrijfsfysiotherapie richt zich op de relatie tussen de klacht en de werkomstandigheden en zorgt voor een behandelplan met actief herstel. We analyseren wat er met uw lichaam gebeurt tijdens het werk. Samen met uw bedrijfsfysiotherapeut maakt u een actief behandelplan. En kijkt u naar de alternatieve of aanvullende mogelijkheden om te blijven werken of weer aan het werk te gaan. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Bedrijfsfysiotherapie
Dry needling

Door met een klein naaldje gericht in de spier te prikken (dry needling) gaan de verhardingen die in de spieren zijn ontstaan zich makkelijker ontspannen.
Een spierverharding kan naast lokale drukpijn ook uitstralende pijn op andere plekken in het lichaam veroorzaken. Hierdoor kan de spierverharding zich op een andere plek in het lichaam bevinden, dan op de plek waar u de pijn voelt. Dry needling therapie wordt ook wel eens aangeduid met ‘triggerpoint therapie’.

Lees meer over Dry needling
Echografie

Met echografie kunnen we naast uw botten ook uw gewrichten, spieren, pezen, kapsel en uw banden in beeld brengen. Zo zien we direct welke schade er mogelijk aanwezig is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Echografie
Fysiotherapie

Fysiotherapie is er als bewegen lastig of pijnlijk voor u is. Heeft u beweegklachten tijdens uw dagelijkse bezigheden? Bijvoorbeeld bij het lopen, zitten of liggen of bij het omdraaien in bed, tijdens het traplopen, of tijdens het ramen lappen, of stofzuigen? Of bij het fietsen, autorijden of sporten? Of heeft u pijnklachten? Bijvoorbeeld aan uw teen, rug, knie, nek, heup, kuit of aan uw schouder? Er mee doorlopen is absoluut niet nodig. Fysiotherapie kan u helpen!

Lees meer over Fysiotherapie
Manueel therapie

Manuele therapie is gericht op mensen met klachten in de gewrichten, en dan met name in de wervelkolom, armen en benen.  Door het toepassen van specifieke mobiliserende bewegingen – in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd – verhelpt de manuele therapeut functiestoornissen van gewrichten. Hiervoor heeft de manuele fysiotherapeut een speciale opleiding op Master niveau gevolgd. Hij of zij heeft daarmee extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en de invloed daarvan op spieren en het zenuwstelsel.

Lees meer over Manueel therapie
Medical taping

Medical taping ondersteunt spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Door de aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt uw lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Medical taping
Shockwave therapie

90% van alle hielspoor klachten worden opgelost met Shockwave therapie! Shock wave therapie versnelt het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, het metabolisme (de stofwisseling van het lichaam) te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten.

Lees meer over Shockwave therapie
Sportfysiotherapie

Onze sportfysiotherapeuten begrijpen wat er met uw lichaam gebeurt tijdens het sporten. Door te kijken naar uw motoriek, analyseren we hoe de blessure is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Sportfysiotherapie

Afspraak maken

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.