• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Topfit Lelystad – Hanzeborg

Zoekt u een Fysiotherapeut in Lelystad? Topfit Fysiotherapie Lelystad locatie Hanzeborg is gevestigd midden in de wijk HanzePark en vlakbij het stadscentrum en centraal station. In verpleeghuis Hanzeborg hebben we naast de ruime behandelkamers een oefenruimte en zwembad met verwarmd water voor onze hydrotherapie. 

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Koningsbergenstraat 201 | 8232 DC Lelystad

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 088-1719000

Mailadres

U kunt ons mailen naar: contact@topfit-fysiotherapie.nl

Direct een afspraak maken

Neem een kijkje op onze locatie Hanzeborg

  • Neem een kijkje op onze locatie de Hanzeborg
  • Hydrotherapie bij de Hanzeborg
  • Uitgelicht: Geriatrie fysiotherapie
  • Entree en wachtruimte
  • Behandelruimten
  • Oefenruimten

De Hanzeborg is een multifuncioneel centrum en biedt naast wonen, ook activiteiten en zorg- en welzijnsdiensten aan. Op deze locatie hebben we ook een zwembad met extra verwarmd water en een mooie oefenzaal ter beschikking. De fysiotherapie die we hier geven is niet alleen voor de bewoners van de Hanzenborg maar voor iedereen.

 

 

Op locatie de Hanzeborg wordt hydrotherapie aangeboden. Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie waarbij u beweegt in warm water van 32 celsius. De temperatuur van het water maakt het makkelijker om oefeningen te doen. Bewegen in water met deze temperatuur gaat voor sommige mensen makkelijker dan op het droge. Doel van de hydrotherapie is het verhogen van uw belastbaarheid.

Via deze link vindt u meer informatie over hydrotherapie..

Fysiotherapie bij ouderen – Geriatrie – zorgt ervoor dat ouderen voldoende blijven bewegen en dat op de juiste manier kunnen blijven doen. De belangrijkste oorzaak van versnelde achteruitgang is namelijk: een té rustige levensstijl.  Daardoor kan meer dan 20% van de 65-plussers door fysieke klachten minder goed functioneren dan gewenst is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Geriatrie fysiotherapie

De wijkbewoners kunnen het beste gebruik maken van de zij ingang rechts van het gebouw. De bewoners van de Hanzeborg kunnen binnendoor via de ingang vlakbij de receptie.

De Topfit wachtruimten van locatie de Hanzeborg zijn zowel via de hoofdingang als via een zij-ingang te bereiken. De wachtruimten bevinden zich aan de gang waaraan ook de behandelruimtes en de oefenruimte gelegen zijn.

 

 

We hebben fijne en rustig ingerichte behandelruimten die zich allemaal op de begane grond bevinden en die allemaal rolstoeltoegankelijk zijn. Op de foto krijgt u een indruk van onze behandelruimten.

 

 

 

 

We hebben een goed uitgeruste oefenruimte die wordt gebruikt voor individuele sessies en voor groepsessies waaronder ‘circuit training’.

 

 

 

 

 

 

Alle specialisaties en beweeggroepen bij Topfit Lelystad – Hanzeborg

Fysiotherapie

Fysiotherapie is er als bewegen lastig of pijnlijk voor u is. Heeft u beweegklachten tijdens uw dagelijkse bezigheden? Bijvoorbeeld bij het lopen, zitten of liggen of bij het omdraaien in bed, tijdens het traplopen, of tijdens het ramen lappen, of stofzuigen? Of bij het fietsen, autorijden of sporten? Of heeft u pijnklachten? Bijvoorbeeld aan uw teen, rug, knie, nek, heup, kuit of aan uw schouder? Er mee doorlopen is absoluut niet nodig. Fysiotherapie kan u helpen!

Lees meer over Fysiotherapie
Geriatrie fysiotherapie

Fysiotherapie bij ouderen – Geriatrie – zorgt ervoor dat ouderen voldoende blijven bewegen en dat op de juiste manier kunnen blijven doen. De belangrijkste oorzaak van versnelde achteruitgang is namelijk: een té rustige levensstijl.  Daardoor kan meer dan 20% van de 65-plussers door fysieke klachten minder goed functioneren dan gewenst is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Geriatrie fysiotherapie
Handtherapie

U struikelt, valt op de grond en weet zich nog net op te vangen met uw handen. Uw eerste reactie is vaak: “Is mijn knie nog heel en is mijn kleding niet beschadigd”. En als u van de schrik bekomen bent en de adrenaline uit uw lijf is voelt u ineens de pijn aan uw pols.

De banden en het kapsel rond uw pols kunnen opgerekt en soms gescheurd zijn. Ook het kraakbeen of de banden in uw pols kunnen beschadigd zijn geraakt. Het bewegen van uw pols is dan pijnlijk. Ook ontstaat er misschien een zwelling rondom uw pols en kleurt uw pols blauw.

Lees meer over Handtherapie
Hand- en pols spalken

Bij Topfit is het bij ons mogelijk om als u handklachten heeft een spalk op maat te laten maken.

Lees meer over Hand- en pols spalken
Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie, waarbij u beweegt in warm water van 32º Celsius. Doel van de hydrotherapie is het verhogen van uw belastbaarheid. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Hydrotherapie
Medical taping

Medical taping ondersteunt spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Door de aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt uw lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Medical taping
Medische training

Wanneer u lichamelijk dient aan te sterken, bijvoorbeeld na een operatie, ongeval of (langdurige) ziekteperiode, dan kunt u op verwijzing van een huisarts, specialist of fysiotherapeut deelnemen aan de Medische Training van Topfit! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Medische training
Oedeemtherapie

Oedeem is een vochtophoping die wordt veroorzaakt door een verstoring in het lymfe- en/of vaatsysteem van het lichaam. Deze verstoring kan zijn aangeboren, gekomen met de leeftijd of na een beschadiging van het lymfe- en/of vaatstelsel als gevolg van een operatie, ontsteking of bestraling. Lees wat u eraan kunt doen of neem contact met ons op.

Lees meer over Oedeemtherapie
Beweeggroepen – COPD

Heeft u COPD? En wilt u werken aan vermindering van uw kortademigheid? Volg dan bij ons het Beweegprogramma COPD. In een kleine groep werkt u aan kracht en uithoudingsvermogen, onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. U kunt hier veel baat bij hebben. U traint samen met andere mensen met vergelijkbare klachten.

Lees meer over Beweeggroepen – COPD
Beweeggroepen – Circuittraining

Bij Circuittraining traint u 1 of 2 keer per week in een kleine groep op computergestuurde apparatuur.

Lees meer over Beweeggroepen – Circuittraining
Beweeggroepen – Hydrogym

Heeft u geen zorgindicatie voor hydrogym maar wilt u wel graag onder begeleiding bewegen in warm water? Lees dan verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten.

Lees meer over Beweeggroepen – Hydrogym
Beweeggroepen - Small Group Fitness

De Small Group Fitness is een abonnementsvorm van Topfit Fysiotherapie waarbij u 1 of 2 keer per week kunt trainen in een groep van maximaal 8 personen. Samen met u streven we ernaar om uw persoonlijke doelstellingen te halen en fit en gezond te blijven. Leven is tenslotte bewegen!

Lees meer over Beweeggroepen - Small Group Fitness

Afspraak maken

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.