• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Topfit Zeewolde – Fysiotherapie Houtwal

De Houtwal is een multifunctionele praktijk voor fysiotherapie met diverse specialisaties. ‘Team Houtwal’ bestaat uit acht medewerkers: zeven fysiotherapeuten en één administratieve kracht.

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Mast 12, 3891 KG Zeewolde

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 036-5223135

Mailadres

U kunt ons mailen naar: contact@topfit-fysiotherapie.nl

Direct een afspraak maken

Neem een kijkje op onze locatie Houtwal in Zeewolde

  • Ons Team
  • Oefenruimte
  • Multidisciplinair
  • Leefstijl Zeewolde
  • Voetspecialist
  • Oncologie
  • Oedeemtherapie
  • Manueel therapie

We hebben een goed uitgeruste oefenruimte die wordt gebruikt voor individuele sessies en voor groepsessies waaronder Medisch Fitness Zeewolde en Covid-19 revalidatie.

Fysiotherapie Houtwal heeft binnen de praktijk meerdere disciplines in huis. Dit heeft als groot voordeel dat u effectief doorverwezen kan worden indien nodig. De disciplines werken nauw samen en stellen u herstel voorop. Voor meer informatie kunt u kijken op de betreffende website. Wij werken samen met:

https://www.leefstijlzeewolde.nl/ Fysiopraktijk de Houtwal en diëtistenpraktijk Simpl. Food hebben een samenwerkingsverband en bieden samen het GLI programma aan. Wij bieden het programma aan van ‘Beweegkuur GLI, van Huis voor Beweging’. 

Wilt u meer informatie over het GLI programma in Zeewolde mailt u dan naar info@fysiohoutwal.nl of belt u met 036 522 3135

Lees meer over het GLI programma in Zeewolde

Omdat wij een specialisatie op het gebied van voet-/enkelproblematiek hebben in de praktijk, zien we regelmatig mensen met verschillende klachten in deze regio’s. Deze klachten spelen vaak een rol bij het functioneren in het dagelijkse leven, denk aan wandelen met de hond of lang staan op het werk. Ook zien we dat klachten veel invloed hebben op sportprestaties bij bijvoorbeeld hardlopen en veldsporten zoals voetbal of hockey. 

Lees verder over onze voetspecialisatie

Topfit fysiotherapie biedt op verschillende locaties oncologische revalidatie aan voor mensen die gediagnosticeerd zijn met kanker. Wanneer u lichamelijk dient aan te sterken bijvoorbeeld na een oncologische operatie, of na chemotherapie en/ of bestralingen, kunt u op verwijzing van een huisarts, specialist of fysiotherapeut deelnemen aan de Oncologie groep van TOPFIT. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Oncologisch fysiotherapie

Oedeem is een vochtophoping die wordt veroorzaakt door een verstoring in het lymfe- en/of vaatsysteem van het lichaam. Deze verstoring kan zijn aangeboren, gekomen met de leeftijd of na een beschadiging van het lymfe- en/of vaatstelsel als gevolg van een operatie, ontsteking of bestraling. Lees wat u eraan kunt doen of neem contact met ons op.

Lees meer over oedeemtherapie

Manuele therapie is gericht op mensen met klachten in de gewrichten, en dan met name in de wervelkolom, armen en benen.  Door het toepassen van specifieke mobiliserende bewegingen verhelpt de manuele therapeut functiestoornissen van gewrichten. Hiervoor heeft de manuele fysiotherapeut een speciale opleiding op Master niveau gevolgd. Hij of zij heeft daarmee extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en de invloed daarvan op spieren en het zenuwstelsel

Lees meer over Manueel therapie

Alle specialisaties en beweeggroepen bij Topfit Zeewolde – Fysiotherapie Houtwal

Wanneer iemand klachten heeft aan het houdings-bewegingsapparaat, kan de fysiotherapeut deze klacht behandelen. Er zijn veel verschillende therapieën die binnen fysiotherapie worden toegepast om de beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen. Bij Fysiotherapie Houtwal hebben wij de volgende specialisaties:

Dry needling

Door met een klein naaldje gericht in de spier te prikken (dry needling) gaan de verhardingen die in de spieren zijn ontstaan zich makkelijker ontspannen.
Een spierverharding kan naast lokale drukpijn ook uitstralende pijn op andere plekken in het lichaam veroorzaken. Hierdoor kan de spierverharding zich op een andere plek in het lichaam bevinden, dan op de plek waar u de pijn voelt. Dry needling therapie wordt ook wel eens aangeduid met ‘triggerpoint therapie’.

Lees meer over Dry needling
Echografie

Met echografie kunnen we naast uw botten ook uw gewrichten, spieren, pezen, kapsel en uw banden in beeld brengen. Zo zien we direct welke schade er mogelijk aanwezig is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Echografie
Fysiotherapie

Fysiotherapie is er als bewegen lastig of pijnlijk voor u is. Heeft u beweegklachten tijdens uw dagelijkse bezigheden? Bijvoorbeeld bij het lopen, zitten of liggen of bij het omdraaien in bed, tijdens het traplopen, of tijdens het ramen lappen, of stofzuigen? Of bij het fietsen, autorijden of sporten? Of heeft u pijnklachten? Bijvoorbeeld aan uw teen, rug, knie, nek, heup, kuit of aan uw schouder? Er mee doorlopen is absoluut niet nodig. Fysiotherapie kan u helpen!

Lees meer over Fysiotherapie
Hand- en pols spalken

Bij Topfit is het bij ons mogelijk om als u handklachten heeft een spalk op maat te laten maken.

Lees meer over Hand- en pols spalken
Handtherapie

U struikelt, valt op de grond en weet zich nog net op te vangen met uw handen. Uw eerste reactie is vaak: “Is mijn knie nog heel en is mijn kleding niet beschadigd”. En als u van de schrik bekomen bent en de adrenaline uit uw lijf is voelt u ineens de pijn aan uw pols.

De banden en het kapsel rond uw pols kunnen opgerekt en soms gescheurd zijn. Ook het kraakbeen of de banden in uw pols kunnen beschadigd zijn geraakt. Het bewegen van uw pols is dan pijnlijk. Ook ontstaat er misschien een zwelling rondom uw pols en kleurt uw pols blauw.

Lees meer over Handtherapie
Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie, waarbij u beweegt in warm water van 32º Celsius. Doel van de hydrotherapie is het verhogen van uw belastbaarheid. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Hydrotherapie
Manueel therapie

Manuele therapie is gericht op mensen met klachten in de gewrichten, en dan met name in de wervelkolom, armen en benen.  Door het toepassen van specifieke mobiliserende bewegingen verhelpt de manuele therapeut functiestoornissen van gewrichten. Hiervoor heeft de manuele fysiotherapeut een speciale opleiding op Master niveau gevolgd. Hij of zij heeft daarmee extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en de invloed daarvan op spieren en het zenuwstelsel.

Lees meer over Manueel therapie
McKenzie therapie

Heeft u klachten aan uw nek of rug, eventueel met uitstraling naar armen of benen? Wij hebben ons gespecialiseerd in de McKenzie-therapie. We passen deze therapie ook toe bij het behandelen van de overige gewrichten, zoals rug, schouder en heup. De McKenzie-therapie heeft niet alleen tot doel om de klachten te verhelpen, maar ook om terugkeer in de toekomst te voorkomen. Het behandelsysteem is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over McKenzie therapie
Medische training

Wanneer u lichamelijk dient aan te sterken, bijvoorbeeld na een operatie, ongeval of (langdurige) ziekteperiode, dan kunt u op verwijzing van een huisarts, specialist of fysiotherapeut deelnemen aan de Medische Training van Topfit! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Medische training
Oedeemtherapie

Oedeem is een vochtophoping die wordt veroorzaakt door een verstoring in het lymfe- en/of vaatsysteem van het lichaam. Deze verstoring kan zijn aangeboren, gekomen met de leeftijd of na een beschadiging van het lymfe- en/of vaatstelsel als gevolg van een operatie, ontsteking of bestraling. Lees wat u eraan kunt doen of neem contact met ons op.

Lees meer over Oedeemtherapie
Oncologisch fysiotherapie

Topfit fysiotherapie biedt op verschillende locaties oncologische revalidatie aan voor mensen die gediagnosticeerd zijn met kanker. Wanneer u lichamelijk dient aan te sterken bijvoorbeeld na een oncologische operatie, of na chemotherapie en/ of bestralingen, kunt u op verwijzing van een huisarts, specialist komen revalideren bij een van onze collega's van TOPFIT. Lees verder voor meer informatie en/ of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Oncologisch fysiotherapie
Orthopedische revalidatie

Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat: spieren, botten en gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie).

Lees meer over Orthopedische revalidatie
Perifeer arterieel vaatlijden

Bij inspanning heeft het lichaam een verhoogde energietoevoer nodig. Bij de aandoening Perifeer arterieel vaatlijden (voorheen claudicatio intermittens) gaat dat mis. Een vernauwing in het bloedvat kan voor een verminderde energietoevoer zorgen, wat kan zorgen voor klachten en pijn in de benen tijdens het lopen. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Perifeer arterieel vaatlijden
Psychosomatische fysiotherapie

Heeft u last van onverklaarde vermoeidheidsklachten? Of heeft u wel eens last van benauwdheid en/of hartkloppingen in stressvolle situaties? Mogelijk kunnen we u helpen met psychosomatische fysiotherapie.

Lees meer over psychosomatische fysiotherapie
Shockwave therapie

90% van alle hielspoor klachten worden opgelost met Shockwave therapie! Shock wave therapie versnelt het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, het metabolisme (de stofwisseling van het lichaam) te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten.

Lees meer over Shockwave therapie
Sportfysiotherapie

Onze sportfysiotherapeuten begrijpen wat er met uw lichaam gebeurt tijdens het sporten. Door te kijken naar uw motoriek, analyseren we hoe de blessure is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Sportfysiotherapie
Steunzolen en voetspecialist

Omdat wij een specialisatie op het gebied van voet-/enkelproblematiek hebben in de praktijk, zien we regelmatig mensen met verschillende klachten in deze regio’s. Deze klachten spelen vaak een rol bij het functioneren in het dagelijkse leven, denk aan wandelen met de hond of lang staan op het werk. Ook zien we dat klachten veel invloed hebben op sportprestaties bij bijvoorbeeld hardlopen en veldsporten zoals voetbal of hockey.

Lees meer over Steunzolen en voetspecialist
Beweeggroepen - Covid-19 revalidatie

Vanuit de basisverzekering kunnen er op dit moment trajecten vergoed gaan worden betreft het revalideren na corona.

Lees meer over Beweeggroepen - Covid-19 revalidatie
Beweeggroepen Zeewolde - Medisch Fitness

Fysiotherapie Houtwal biedt u de mogelijkheid om te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van uw kracht en/of conditie om daarmee uw persoonlijke doelstellingen te behalen.

Lees meer over Beweeggroepen Zeewolde - Medisch Fitness
Beweeggroepen – Hydrogym

Heeft u geen zorgindicatie voor hydrogym maar wilt u wel graag onder begeleiding bewegen in warm water? Lees dan verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten.

Lees meer over Beweeggroepen – Hydrogym

Afspraak maken

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 036-5223135 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.